>
Predstavljanje projekta “Razvoj smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u BiH prilagođenih djeci” Predstavljanje projekta “Razvoj smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u BiH prilagođenih djeci”
EMMAUS poziva predstavnike medija na konferenciju za javnost povodom javne promocije i predstavljanja publikacija projekta „Razvoj Smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni... Predstavljanje projekta “Razvoj smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u BiH prilagođenih djeci”

EMMAUS poziva predstavnike medija na konferenciju za javnost povodom javne promocije i predstavljanja publikacija projekta „Razvoj Smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini prilagođenih djeci“, koji Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS realizira uz podršku UNICEF-a i Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Javna promocija publikacija i konferencija za mdije će se održati 14. novembra/studenog 2017. godine od 13:00 do 14:00 sati u prostorijama centra „Networks“ (adresa: Skenderpašina 1, Sarajevo), a novinarima će se obratiti predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, UNICEF-a, MFS – EMMAUS-a, kao i stručnjaci koji su učestovovali u izradi publikacija.

Naime, u cilju jačanja aktivnosti prevencije nasilja nad djecom, te ohrabrivanja djece i njihovih porodica da u većoj mjeri doprinesu identificiranju i prijavljivanju slučajeva nasilja nad djecom, MFS-EMMAUS je u suradnji sa priznatim stručnjacima u oblasti prevencije nasilja nad djecom i zaštite djece, pripremio i publikovao: „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u digitalnom okruženju u Bosni i Hercegovini“ namijenjene profesionalcima koji djeluju u ovoj oblasti; zatim „Sve što treba da znaš o nasilju!“ namijenjenu djeci uzrasta 6-11 godina; te „Budi Cyber detektiv!“ za korištenje na društvenim mrežama za djecu uzrasta 12+.

Smjernice za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini posebno su prilagođene potrebama djece i njihovih porodica, i dopunjene su važnom kategorijom nasilja nad djecom, takozvanog “online nasilja“ ili „nasilja u digitalnom okruženju”.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

No announcement available or all announcement expired.