Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Poziv na II Međunarodnu konferenciju “Saradnja sa zajednicom” u spomen prim.dr. Muamera Mujčinagića

Poziv na II Međunarodnu konferenciju “Saradnja sa zajednicom” u spomen prim.dr. Muamera Mujčinagića

Pozivamo Vas da uzmete učešće na drugoj po redu Međunarodnoj konferenciji „Saradnja sa zajednicom“ koju organizira Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS u spomen prim. dr. Muamera Mujčinagića a koja će se održati 07.07. 2018. godine u Doboj- Istoku.

Krovna tema ovogodišnje konferencije usmjerena je na pripremu, osposobljavanje i podršku korisnicima Prihvatnog centra Duje za samostalan život izvan institucije.

„Na temelju dugogodišnjeg iskustva i rada sa korisnicima institucionalnih usluga, ali i u skladu sa savremenim stajalištima, došli smo do spoznaje da smještaj u instituciji ovakvog tipa ne bi smio ostati jedini oblik zbrinjavanja. Prije tri godine pokrenuli smo novi oblik zbirnjavanja za osobe s invaliditetom i mlade koji se osamostaljuju „Stanovanje uz podršku“ kako bi smještaj u ustanovi pokušali zamijeniti kvalitetnijim i humanijim oblicima kroz stanovanje u manjim stambenim jedinicama.

Tokom trogodišnjeg rada koračali smo stazama brojnih izazova,  ali i uspjeha koje ćemo prezenirati na konferenciji ruku uz ruku sa našim korisnicima usluga, stručnim radnicima i saradnicima ustanove, volonterima, prijateljima i parnerima iz sistema socijalne zaštite, nauke i obrazovanja.“ – izjavila je prof.dr. Edina Šarić, predsjednica programskog odbora Konferencije.

Na konferenciji će biti predstavljana i regionalna i međunarodna iskustva po pitanju stanovanja uz podršku za osobe s invaliditetom i autizmom.

Pošovani roditelji, staratelji i članovi porodica korisnika naših usluga, sugrađani, aktivnisti, volonteri, udruženja građana, mediji i svi vi ostali koje interesira izgradnja društva jednakog za sve, društva ljubavi prema Čovjeku, društva znanja, rada i solidarnosti Dobro došli!!!

Broj sudionika je ograničen, zato Vas molimo da prijavnicu pošaljete do 01.07. 2018. na adresu:

E-mail: [email protected]; [email protected]

PRIJAVNI list

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com