Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Pozitivna priča iz Podrinja: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Pozitivna priča iz Podrinja: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Nesvakidašnja akcija koju su u srijedu proveli članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik budi nadu u svjetliju budućnost u našoj zemlji.

Naime, mladi iz džemata Zaseok, Nezuk, Vitinica, Međeđa i Kovačevići, koji pripadaju općini Sapna, zasijali su pet dunuma krompira, kojeg planiraju u narednim mjesecima prodati, te na taj način finansirati svoje aktivnosti.

– Članovi našeg Omladinskog kruga rade, druže se, organizuju tribine, sastanke…Kako bi imali dodatne izvore finansiranja, oni su započeli ovaj projekat sijanja krompira koji će prodati i na taj način finansirati organizovanje ekskurzija, posjeta i ostaloga što je potrebno za njihov rad – kazao nam je Mustafa Muharemović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

On navodi da je krompir zasijan na iznajmljenoj parceli, te da bi mladi svoj rad mogli proširiti i na neke vakufske parcele.

– Još nije dogovorena prodaja. Pokušavamo da stupimo u kontakt sa fabrikom u Srebrenici. Želimo obezbijediti i prodaju – kazao nam je Muharemović.

Ističe da je veliki entuzijazam djece kada je u pitanju rad u svim projektima.

– Neku večer smo imali tribinu. Imali smo i kviz. Oni sami pripremaju određene tribine iz određenih oblasti, koje najbolje poznaju. Dovode i goste. To je uzelo značajan zamah i u svemu učestvuje nekoliko stotina omladinaca – kazao nam je Muharemović.

(S. Karić/Faktor.ba)

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com