Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > Povodom Dana državnosti Klas darovao majke-porodilje

Povodom Dana državnosti Klas darovao majke-porodilje

Klas nastavlja praksu društveno odgovornog djelovanja U porodilištima u Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Konjicu, Sarajevu i Tešnju poklon paketima prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo darovane su sve majke/porodilje koje su 25. novembra na svijet donijele nove građane BiH. Ovom akcijom, koja je organizovana povodom Dana državnosti BiH, Klas nastavlja praksu svog društveno odgovornog djelovanja.

     Sebiha Šahinović je u Porodilištu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ na Dan državnosti BiH na svijet donijela svoje 12. dijete. Iako ima već dvoje unučadi, Sebiha se šest godina nakon posljednjeg poroda odlučila ponovo proširiti svoju porodicu.

„Djeca su naša budućnost, budućnost BiH. Ova akcija Klasa je za svaku pohvalu. Lijepo je vidjeti kada se privatne kompanije, kojima to nije primarna obaveza, brinu o društvu. Hvala ovoj velikoj domaćoj prehrambenoj industriji na slatkom poklonu“, rekla je Sebiha Šahinović.

U porodilištima u kojima je Klas organizirao akciju darivanja, 25. novembra rođeno je oko 40 beba. Porodilje, kao i osoblje zdravstvenih ustanova, bili su prijatno iznenađeni gestom Klasa i uputili su riječe iskrene zahvalnosti.

Novorođenčadima i njihovim porodicama Klas želi dug život, i mnogo zdravlja, uspjeha i sreće.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top