Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Potvrdite kvalitet poslovanja bisnode certifikatom !

Potvrdite kvalitet poslovanja bisnode certifikatom !

Već 4 godine provođenja ovog sistema u Bosni i Hercegovini, omogućava kompanijama s Bisnode certifikatom bonitetne izvrsnosti da otvore sebi tržište EU ravnopravno konkurirajući kvalitetom evropskim kompanijama. Zašto EU tržište ne bi bilo i Vaše tržište?!

Biti nosilac certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih priznanja kojim poduzeća dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođeno poduzeća s kojima treba poslovati.

U Bosni i Hercegovini Bisnode definira bonitetno izvrsne kompanije od 2014. godine, što je već četiri godine za redom. Bonitetno izvrsne kompanije iz BiH mogu biti ravnopravne sa najboljim kompanijama u Evropi i jasno pokazati da su pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje.

Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavanju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao siguran poslovni partner, sa dobrom sigurnošću plaćanja, pouzdanom nabavom i kvalitetom proizvoda i usluga. Prosječno, samo 21% kompanija na regionalnom tržištu je bonitetno izvrsnih a u 2017. godini prošlogodišnju bonitetnu izvrsnost zadržalo je 2.264 bh. kompanije.

Prepoznajte šansu i na Evropskom tržištu

Jedan od najvećih razloga zbog kojih se bh. kompanije nerado odlučuju na izlazak na  međunarodno tržište jest nedostatak informacija o ciljnim tržištima. Poduzeća se susreću s nizom nepoznanica, poput nepoznavanja tržišta, konkurencije, nedovoljno poznavanje partnera i potencijala. Podizanje nivoa informiranosti menadžmenta poduzeća o svim relevantnim faktorima međunarodnog okruženja, temelj je za uspješno upravljanje međunarodnim aktivnostima poduzeća.

Bisnode alati i usluge su koncipirani tako da zadovoljavaju sve vaše potrebe za informacijama, bilo da se radi o potrebama pregleda poslovnog okruženja i pojedinačnih subjekta, ili o vlastitom predstavljanju ili planiranju poslovanja.

akos.ba

 

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top