Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Potresna ispovijest Jasmine K., pokrivene muslimanke, koja je napadnuta u Kiseljaku

Potresna ispovijest Jasmine K., pokrivene muslimanke, koja je napadnuta u Kiseljaku

Jasmina, koja je pod velikim stresom, nam je kazala da se te strašne noći, dok je bila sa svojim suprugom Mehmedalijom K. i još jednom porodicom među kojima je bilo i petero maloljetne djece, na odmaralištu pored benzinske stanice u Kiseljaku, iznenada prišao Miljenko Golub.

Miljenko je, kako naš portal saznaje, vlasnik kafića koji je u sklopu benzinske stanice B&M na fojničkom raskršću.

Ponavljamo, vidno potrešena, Jasmina K. kaže da je u trenutku kada je njena maloljetna kćerka svome dajdži kazala alajhmanet, Miljenko je nasrnuo na nju. U tome momentu, otac djevojcice i Jasminin suprug , Mehmedalija staje u zaštitu svoje kćerke i tada se Miljenko okreće i udara šakom Jasminu u predjelu oka.

U tom trenutku Mehmedalija K., ratni vojni invalid i veliki borac Armije Bosne i Hercegovine, kreće da se obračuna sa napadačem na njegovu suprugu i dijete… Iz kafića benzinske stanice izlaze tri muškarca i supruga od Miljenka Goluba kako bi spriječili daljnje divljaštvo spomenutog.

Jasmina i Mehmedalija sa djecom sjedaju u auto i odlaze u Dom zdravlja Kiseljak kako bi zaustavili krvarenje, a zatim u policijsku stanicu da prijave ovaj divljački, islamofobni napad.

Jasmina nam je još i kazala da Miljenko nije bio pijan kako se govori u medijima nego da je bio trijezan te da je govorio da njima (pokrivenim muslimankama) nije mjesto ovdje.

Još jedan dokaz da je ovo bio napad inspirisan vjerskom mržnjom jeste i to da je Miljenko napao samo dvije pokrivene ženske osobe, a ostale djevojčice (koje nisu pokrivene) nije ni pogledao.

Jasmina i Mehmedalija su još na kraju kazali da, iako su potrešeni ovim događajem, se ne boje bilo koga osim Uzvišenog Allaha dž.š.! Te da očekuju da država drakonski kazni napadača kako mu ne bi naumpalo da se ovakav brutalan napad ponovi. Ali i da bude primjer kako završavaju oni koji napadaju nekoga iz mržnje, pogotovo kada napadaju žene i djevojčice.

http://mahalla.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top