Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Poštenje u praksi: Musliman taksista vratio putniku torbu sa preko 10 hiljada funti!

Poštenje u praksi: Musliman taksista vratio putniku torbu sa preko 10 hiljada funti!

Taksista Muhammed Nisar iz Britanije je zaslužio pažnju tamošnje javnosti jer je jednom mušteriji vratio izgubljenu torbu s više od 10 hiljada funti (preko 26 hiljada KM)!

„Čovjek je umalo doživio srčani udar, bio je veoma zabrinut jer je izgubio novac“, izjavio je pošteni taksista za novine Express i Star.

„Kada sam mu vraćao torbu, rekao mi je: ‘Jeste li svjesni šta se nalazi u toj torbi?’ Bio je veoma, veoma zahvalan. Upravo je kupio automobil, a onda je izgubio taj novac“.

Muhammed Nisar je preuzeo putnika na željezničkoj stanici u Herefordu i potom produžio do Green Lanea, ne primijetivši da je čovjek pri izlasku zaboravio ponijeti svoju torbu.

Nakon što je pronašao torbu, Muhammed ju je stavio na prednje sjedište i krenuo u potragu za njenim vlasnikom. Vlasnik je shvatio da je izgubio dragocjeni teret tek nakon pola sata od izlaska iz taksija. Kada mu je vraćena torba, pohvalio je poštenje muslimanskog taksiste.

Za Muhammeda Nisara, ovaj događaj ne predstavlja ništa novo. To nije prvi put da je neko nešto zaboravio u njegovom taksiju. Prisjeća se kada je prije dvije godine jednom putniku vratio izgubljeni novčanik s više od 150 funti.

Muhammed je uputio apel svojim kolegama taksistima da budu pošteni i da vrate stvari koje ljudi izgube u njihovim kolima.

„Na kraju dana, poštenje je najbolje rješenje. Ima nekih vozača koji ne vraćaju stvari, ali koja je svrha u tome? Moja poruka je da želim podstaći moje kolege da vrate ljudima vrijedne stvari koje se izgube u njihovim autima“, kaže Muhammed.

Za Akos.ba preveo: Nedim Botić

 

 

 

 

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top