Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Posjetite pekaru “Domaća radinost Deda” u Bihaću i uvjerite se u kvalitet tradicionalnih proizvoda

Posjetite pekaru “Domaća radinost Deda” u Bihaću i uvjerite se u kvalitet tradicionalnih proizvoda

Ovih dana u bihaćkom naselju Prekounje, tačnije iza zgrade Šumarije otvorena je mala pekara pod nazivom “Domaća radinost Deda”.

Provjereni kvalitet starobosanske kuhinje, garantuje odličan ukus lepinja iz krušne peći.
U svojoj ponudi imaju i lepinje sa sirom, koje su već postale jako popularne.
Proizvodnja lepinja iz krušne peći je stari zanat koji postoji stotinama godina na ovim prostorima. Zanat se prenosio sa koljena na koljeno, sa pekara na radnika i kroz nama poznate ili nepoznate puteve. Lijepo je znati da ipak ima onih koji ostaju i pokušavaju se izboriti sa našom svakodnevnicom na pošten način.

– Odlučili smo otvoriti ovaj ovu malu pekaru, sa željom da živimo i radimo u ovoj zemlji. U isto vrijeme, na taj jedinstven način mi čuvamo tradiciju proizvodnje lepinja iz krušne peći. Svjestan sam loše ekonomske situacije u ovoj zemlji, ali to mene i suprugu nije obeshrabrilo. Vjerujem da ću svojim kupcima ako Bog da dati onaj ukus lepinja koji priželjkivaju i da neću biti od onih koji će morati napustiti ovu zemlju, izjavio je za portal Akos.ba vlasnik Damir Mašić.

Preporučujemo vama koji ste u mogućnosti da probate lepinje iz ove male pekare, jer mi garantujemo odličan ukus po povoljnim cijenama.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top