Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Portal Akos.ba medijski partener projekta Osnovna.ba

Portal Akos.ba medijski partener projekta Osnovna.ba

Portal Akos.ba je medijski partner inovativnog projekta Osnovna.ba

Radi se o online platformi za učenje za uzrst od 5 do 9 razreda. Ova platforma je unikatna u svjetu jer omogućava višestruku interakciju između učenika, nastavnika, školske uprave i roditelja.

U ponodjeljak 14.09.2015. godine firma Tree D One, nosilac ovog projekta, je u prijatnom ambijentu restorana Bricks u Sarajevu, svečano obilježila početak rada. 

Ovom svečanom događaju pridružio se veliki broj zvanica, uglavnom prijatelja i poslovnih partnera, koji su od samog početka prepoznali veliki značaj ovakvog projekta za BiH.

Tako su među zvanicama bili i predstavnici knjižara Exclusive, agencije Prime time, O.Š. Fatima Gunić, medijskih partnera i mnogih drugih. Počasni gost je bio general Jovan Divjak, predsjednik udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, koji se obratio prisutnima i istakao da je veoma sretan da je nešto ovakvo pokrenuto u BiH, te da Osnovna.ba i Udruženje imaju zajednički cilj: što veći procenat obrazovanog stanovništa u BiH.

Direktor firme Nermin Hadžić kazao je okupljenim zvanicama da je veoma ponosan na činjenicu da su dobili podršku od ovako velikog broja ljudi, te da su svi od početka prepoznali misiju projekta Osnovna.ba.

Zlatko Memišević, tehnički direktor, ispričao je okupljenima o tehničkim specifikacijama sistema, te pobliže upoznao sa radom platforme.

Na druženju je u ime portala Akos.ba bio prisutan Voloder Sanadin, urednik portala.

Pridružite se platformi Osnovna.ba na Facebooku:

Osnovna.ba

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top