Vijesti iz zemlje

Porodična 3 plus kartica – najveći pronatalitetni projekat u FBiH

U četvrtak je u Sarajevu održana press-konferencija na kojoj je javnosti predstavljen projekat “Porodična 3 plus kartica”. Značaj ove kartice je da porodice koje imaju troje ili više djece kroz popuste i druge pogodnosti  ostvaruju poboljšanje materijalnog položaja.

Projektu „Porodična 3 plus kartica“ već se priključilo oko 100 partnera koji su kao „Prijatelji porodica 3+“ omogćili besplatne usluge, posebne popuste i druge pogodnosti za ovu populaciju. 

Prvi partneri dolaze iz sportskog, obrazovnog i zdravstvenog sektora, zajedno sa mnogim privrednim subjektima (trgovine tehničke opreme, odjeće, restorani, saloni namještaja, i drugi).

“Prvi društveni i poslovni subjekti su se već priključili te očekujemo da će u kratkom periodu projekat biti prepoznat od strane svih sektora, koji će se masovno uključiti u podršku Porodične 3 + kartice. Sigurni smo da će se putem ove kartice jedna porodica moći uštediti i do nekoliko hiljada KM godišnje. Nadamo se da će Porodična 3+ kartica ovim porodicama donijeti radost, ponos i društveno priznanje, a svim  subjektima poticaj za saradnjom jer sada imamo šansu udruženog pomaganja porodice i šire društvene zajednice. Čestitam porodicama – korisnicima Kartice, a sve subjekte u FBiH još jedanput pozivamo da se priključe ovome velikom i jedinstvenom pronatalitetnom programu.” – rekao je predsjednik “Porodica tri plus” Mustafa Vlahovljak.

Također, prije i poslije konferencije roditelji su imali priliku preuzeti svoju “Porodičnu 3 plus karticu” i što prije početi uživati u pogodnostima koje kartica nudi.

Akos.ba

Back to top button