Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Pomoć djeci Burkine Faso: Godišnji troškovi školovanja jednog djeteta 15 eura

Pomoć djeci Burkine Faso: Godišnji troškovi školovanja jednog djeteta 15 eura

 Zahvaljujući pomoći i prilozima građana BiH, prvenstveno sa područja općine Srebrenik i Doboj Istok, ali i velikom zalaganju uposlenika, domaća humanitarna organizacija MFS-EMMAUS i ove godine nastavlja pomagati stanovništvo i djecu u afričkoj zemlji Burkina Faso. U toku je priprema kontejnera kao i prikupljanje novčanih sredstava za stipendiranje djece za školsku 2016/2017. Planirano je da se pripreme okončaju do kraja oktobra ove godine kada će novac i kontejner sa humanitarnom pomoći biti distribuiran u ovu zemlju koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost – pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija BBF (Bosna- Burkina Faso – Francuska). U 2014. godini stipendirano je 209 djece i distribuirana je materijalna pomoć koja se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće i poljoprivrednog alata.

Zahvaljujući prilozima građana u 2015. godini prikupljena su novčana sredstva za stipendiranje 549 djece za školsku 2015/2016 godinu što je uveliko olakšalo tešku svakodnevnicu roditelja i djece za čije školovanje je potrebno samo 15 eura godišnje.

«Ovu internacionalnu humanitarnu akciju nastavili smo i u 2016. godini. Svi oni koji žele još uvijek mogu učestvovati u stipendiranju djece. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pokažu humanost na djelu i budu ponosni što će se djeca u dalekoj Africi školovati zahvaljujući upravo njima. Sa samo 15 eura godišnje imamo priliku da jednom djetetu promijenimo tok sudbine i usmjerimo ih na pravi put, i da na taj način potvrdimo na djelu da se ‘dobro boljim vraća'», kazao je Elmedin Škrebo projekt menadžer domaće humanitarne organizacije MFS- EMMAUS.

Način uplate sredstava:

Sredstva možete doznačiti na ime Udruženja „HO MFS-EMMAUS“ Doboj Istok
Transakcijaki račun u KM: 3389002209384239
Devizni račun:
Iban: BA39 3389104805723482
SWIFT: UNCRBA 22

Dobro se boljim vraća!

http://www.mfs-emmaus.ba  Facebook: MFS-EMMAUS

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top