Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Poliklinika Glavić Dubrovnik: Regionalna humanitarna akcija za besplatnu neurorehabilitaciju Lokomatom

Poliklinika Glavić Dubrovnik: Regionalna humanitarna akcija za besplatnu neurorehabilitaciju Lokomatom

Prave informacije treba da dođu do zajednice, pogotovo kada je BESPLATNO LIJEČENJE u pitanju. Upravo iz tog razloga Poliklinika Glavić odlučila je na ovaj način informisati javnost o humanitarnoj akciji koju organizuju po drugi put u saradnji sa najpoznatijom kompanijom neurorehabilitacijskih uređaja – “Hocoma” iz Švicarske.

Naime, nakon uspješno završene humanitarne akcije kojom su pomakli granice i što je najvažnije vratili nadu i funcionalnost ruku većine „otpisanih“ neuroloških pacijenata, suradnja Poliklinike Glavić i kompanije Hocoma piše novu priču i zaokružuje neurorehabilitaciju krunom Hocoma-inih revolucionarnih uređaja – LOKOMATOM.

Riječ je o najsoficitiranijem robotu za neurorehabilitaciju nogu odraslih i djece, a Poliklinika Glavić poklanja terapiju koja bi mogla promijeniti život čak 10 pacijenata iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Neurorehabilitacija sa Lokomatom košta inače desetine hiljada konvertibilnih maraka u Švicarskoj.

Lokomat se može upotrijebiti kod: moždanog udara, cerebralne paralize, multipla skleroze, parkinsonove bolesti, paraplegije, traumatske ozljede mozga, degenerativnog oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, spinalne mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti, paraplegije i hemiplegije.

Dokumentaciju osobe kojoj je ova pomoć najpotrebnija možete poslati na [email protected] ili putem Facebook stranice.

U konsultaciji sa sa stručnjacima iz inostranstva tim neurologa i fizijatara će pregledati svu pristiglu dokumentaciju do 20. marta 2016. te će u zavisnosti o stadiju bolestiiI dijagnozama odlučiti o 10 pacijenata.

Za više informacija o Lokomatu posjetite www.poliklinika-glavic.hr

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top