Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Pogledajte nova izdanja iz Planjax-a

Pogledajte nova izdanja iz Planjax-a

Početkom marta svjetlo dana ugledale su knjige: “Muhadzer” Destana Kolašnca i Tamna strana nadanja” Zerine Piljug, autorice iz Kaknja.

Knjiga “Muhadzer” Destana Kolašinca, pisca iz dijaspore, koji sa porodicom živi u Holandiji je roman, drugi po redu, obima 416 stranica u tvrdom uvezu na temu proteklog rata i stradanja Bosanaca i Hercegovaca koji su rasejani diljom zemaljske kugle.

Recenzenti ovog zanimljivog romana su prof. dr. Željko Škuljević i Adem Hadžić, prof. sociologije.

Roman mlade autorice Zerine Piljug “Tamna strana nadanja” je njen prvijenac u izdanju Gradske biblioteke Kakanj štampan u štampariji Planjax Print .

Recenzent ove knjige mr. sc. Nina Bunjevac-Salkić koja u odlomku kaže: ‘’U skladu sa nježnim godinama autorice, roman završava pomalo slatkastim voljenjem. S druge strane, nije li u konačnici ono čemu se svi zbilja nadamo ostvarena ljubav? Nije li to ona jedina istinska težnja koju krijemo i od samih sebe – da volimo i budemo voljeni? Da je ovaj roman zalutao u neku američku komercijalnu izdavačku kuću, Zerina bi dobila menadžera koji bi je proveo kroz svijet „proizvodnje“ dinamičnih, književno šturih, ali za brzo čitanje atraktivnih romana.

Srećom, obratila se biblioteci u Kaknju, a uvaženi kolega Čišija je prepoznao i talenat i angažman, ali i potencijal koji će se moći,  vremenom, preobraziti u nešto mnogo više od pisanja romana za jedno čitanje.’’

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top