Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Pogledajte kako je Džumhur proslavio najveću pobjedu u karijeri

Pogledajte kako je Džumhur proslavio najveću pobjedu u karijeri

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je, nakon plasmana na glavni turnir Australian Opena, ispisao historiju bh. tenisa kada je savladao Čeha Jana Hajeka i plasirao se u drugi krug ovog prestižnog takmičenja.

Podsjećamo, Džumhur je Hajeka pobijedio rezultatom 3:0 u setovima.

– Siguran sam da sam sada sazreo. Svi su mi govorili uvijek da imam dobru igru, da ću kad tad doći među te igrače. Naravno, bilo je najbitnije da ja vjerujem u samog sebe. I upravo to – vjerovao sam puno u sebe, dobro sam se spremio za ovu sezonu, dosta sam radio na mentalnoj snazi. Mislim da je to najbitnije – izjavio je Džumhur za BHRT.

On je dodao kako se fizički dobro osjeća i da mu je operacija nosa mnogo pomogla te da mu je lakše izdržati sve duge poene.

– Baš danas kada me otac pitao kako sam se osjećao nakon dugih poena po ovoj vrućini, odgovorio sam mu da se ne sjećam ni jednog poena da sam se zadihao. Tako da je i to sigurno jedna pozitivna stvar koja mi je mnogo, mnogo pomogla. To sam i najavljivao prije Australian Opena – kazao je Damir Džumhur.

Džumhur je rekao i kako je s mentalnim sazrijevanjem stiglo i samopouzdanje i sigurnost.

– Sada kad izađem na teren nema straha. Jednostavno ne osjećam strah, ne osjećam respekt prema igračima. Za svakog igrača s kojim igram imam osjećaj da ga mogu dobiti, jer znam koliko vrijedim i koliko moja igra vrijedi. Mislim da je to ono najbitnije. Zapravo sve stvari su se poklopile, složile. I sada samo treba raditi na tome, nadograđivati sve to i rezultati će biti sve bolji i bolji. Mislim da je led probijen i da mogu da dođem među sve te velike igrače! – rekao je Džumhur nakon historijske pobjede u Melbourneu.

Avaz

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top