Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Poduzetništvo i vještine izbjeglica – Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica 2019

Poduzetništvo i vještine izbjeglica – Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica 2019

Povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se svake godine obilježava 20.juna, BH UK Network u suradnji sa  općinom Birmingham, organizuje konferenciju sa tradicionalnim bosanskim ručkom gdje je planirano pokretanje  MiFriendly Cities Birmingham Employability inicijative sa ciljem pružanja besplatnih savjeta i podrške mnogobrojnim etničkim zajednicama u Birminghamu kao najvećoj općini u Evropi. Čast otvaranja konferencije pripast će Cllr John Cotton.

Ovo je prilika kada se treba prisjetiti i odati priznanje za hrabrost i izdržljivost svima koji su prinudno napustili svoje domove, ali odlučno i hrabro uspjeli u integraciji i pokretanju poduzetništva.

Glavni cilj ovog događaja je osnažiti izbjeglice i migrante da se bore za svoja prava,  inspirisati ih  da ispune svoj potencijal,  da odu kućama motivisani za ostvarivanje svojih ambicija zajedno s mrežom ljudi, ideja i praktičnih savjeta kako bi ih podržali u tome.

U Velikoj Britaniji, obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica je sedmodnevni nacionalni program umjetničkih, kulturnih i edukativnih događaja koji proslavlja doprinos izbjeglica u Velikoj Britaniji  i podstiče bolje razumijevanje između etničkih zajednica.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top