Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Podrška za proces digitalizacije: Potpisan Protokol o saradnji između BHRT-a i TRT-a

Podrška za proces digitalizacije: Potpisan Protokol o saradnji između BHRT-a i TRT-a

Protokol koji je ranije postojao proširili smo i napravili novi protokol. Na taj način odnosi koji su dosad postojali bit će utvrđeni obostranom podrškom, kazao je generalni direktor Turske radiotelevizije (TRT) Senol Goka

U Sarajevu je između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i Turske radiotelevizije (TRT) potpisan Protokol o saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su generalni direktor TRT-a Senol Goka koji je kazao kako će u okviru Protokola o saradnji biti omogućena veća pomoć BiH.

“Protokol koji je ranije postojao proširili smo i napravili novi protokol. Na taj način, odnosi koji su dosad postojali bit će utvrđeni obostranom podrškom”, kazao je Goka i dodao kako su TRT i BHRT značajni partneri i da se nada da će bilateralni odnosi biti nastavljeni i na poljima obrazovanja i kulture.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović kazao je kako će ovaj potpisani Protokol otvoriti put za reviziju budućih projekata.

Karamehmedović je dodao kako će u predstojećem periodu biti napravljen potpuno opremljeni digitalni studio.

Generalni direktro Karamehmedović je istakao kako će TRT pomoći u donaciji digitalnog reportažnog vozila koje će omogućiti prijenos iz gotovo svih područja.

Na kraju ceremonije, Goka je Karamehmedoviću poklonio repliku starog radioaparata.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top