Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Podrška Turskoj i njenom narodu okupljanjem danas Sarajevu

Podrška Turskoj i njenom narodu okupljanjem danas Sarajevu

“Stoj uspravno, ne poginji glavu, Bosna i Hercegovina je uz tebe” moto je pod kojim će stanovnici Republike Turske koji žive u Bosni i Hercegovini, i Bosanci i Hercegovci u petak izraziti svoj stav i podršku Turskoj i to okupljanjem kod Sebilja od akšam namaza do sabah namaza

“Stoj uspravno, ne poginji glavu, Bosna i Hercegovina je uz tebe” moto je pod kojim će stanovnici Republike Turske koji žive u Bosni i Hercegovini, i Bosanci i Hercegovci danas izraziti svoj stav i podršku Turskoj i to okupljanjem kod Sebilja od 20 sati do sabah namaza, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dana 15. jula 2016. je izvršen pokušaj vojnog udara protiv Republike Turske i turske nacionalne volje od terorističke organizacije Fethullaha Gulena (FETO). Kao stanovnici Republike Turske koji žive u Bosni i Hercegovini, i Bosanci i Hercegovci čija su srca vezana za Republiku Tursku, žestoko proklinjemo i osuđujemo ovaj pokušaj vojnog udara, koji je crna mrlja u historiji demokratije svijeta i Turske”, poručeno je iz Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika (TUBSIAD).

Ovim putem, kako su naveli u saopćenju, žele otvoreno iskazati da nikakvo zlo niti frakcija nikada neće moći narušiti suverenitet i zajedništvo turskog naroda.

“Turski narod će stajati uspravno kao jedno tijelo ujedinjeno naspram svog zla i frakcija, kao što je stajao jučer i kao što stoji sada. Mi vjerujemo u ideju ‘Snažna zemlja, snažna Turska; snažna Turska, snažna Bosna i Hercegovina”, istakli su iz Udruženja.

Prema njihovim riječima, Republika Turska i turski narod nije pokleknuo i stoji uspravno naspram terorističke organizacije Fethullaha Gulena (FETO), koje sije sjeme razdora.

“Mi ćemo u petak, 29. jula izraziti svoj stav i podršku okupljanjem kod Sebilja od akšam namaza do sabah namaza pod nazivom ‘Stoj uspravno, ne poginji glavu, Bosna i Hercegovina je uz tebe”, dodali su iz TUBSIAD-a.

Aktivnost koja će se organizovati u koordinaciji Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika je podržana od još 18 različitih organizacija i to: Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika, Platforme balkanskih i turskih poduzetnika, Platforme balkanskih i turskih poduzetnika – Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu, Udruženja BATU platforme u Bosni i Hercegovini, Fondacije Tursko-bosanskog kulturnog centra, Udruženja za civilni razvoj u Bosni i Hercegovini, Platforme osoba sa invaliditetom za Bosnu i Hercegovinu, Društva za širenje znanja – Poslovnica u Bosni i Hercegovini, Obrazovnog kulturnog centra Istanbul, Udruženja ratnih branitelja, Udruženja zeleni polumjesec u Bosni i Hercegovini, Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, Udruženja Bosansko-turskog prijateljstva “Bosfor”, Udruženja poljoprivrednika Vogošća, Udruženja biznismena Vogošća, Fondacije Tuba, BH asocijacije turskih alumnija – TUMED i Centra za razvoj odnosa sa BiH- BIGMEV.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com