Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Podrška najvećoj austrijskoj investiciji: Kurz u Sarajevu razgovarao s direktorom BIMAL-a

Podrška najvećoj austrijskoj investiciji: Kurz u Sarajevu razgovarao s direktorom BIMAL-a

STUDEN Holding, na čijem čelu je Ilija Studen, sa austrijskim partnerima i proizvođačima AGRANA Grupom i VFI-jem usmjerio je investicije vrijedne preko 100 miliona EUR u razvoj najvećeg Agro-industrijskog komplesa u BiH, u čijem sastavu danas posluju fabrike BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o.

 

  Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen sastao se u Sarajevu sa saveznim ministrom za Evropu i vanjske poslove Republike Austrije Sebastianom Kurzom.

Prilikom posjete saveznog ministra Republike Austrije Bosni i Hercegovini, Ilija Studen je razgovarao sa ministrom Kurzom o uslovima poslovanja u Bosni i Hercegovini i problemima povezanim sa razvojem privrede i funkcionisanjem državnog aparata koji bi trebao ići u cilju tog razvoja, kako je to slučaj u Evropskoj uniji. 

Sastanak ministra Kurza sa austrijskim investitorom Ilijom Studenom potvrđuje prepoznavanje najveće austrijske investicije u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine. STUDEN Holding, na čijem čelu je Ilija Studen, sa austrijskim partnerima i proizvođačima AGRANA Grupom i VFI-jem usmjerio je investicije vrijedne preko 100 miliona EUR u razvoj najvećeg Agro-industrijskog komplesa u BiH, u čijem sastavu danas posluju fabrike BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o.

Kako je navedeno u saopćenju te kompanije, problemi povezani sa razvojem privrede u Bosni i Hercegovini o kojima je razgovarano na sastanku, najviše su se odnosili na neadekvatan rad državnih institucija, koje bi trebale funkcionisati u svrhu podrške razvoju ekonomije države i pružanja potrebnog servisa privredi, kako je to slučaj u Austriji i drugim zemljama Evropske unije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top