Vijesti iz zemlje

Podrška džemata Podgorani-Humi-Prigrađani izbjegličkom kampu Salakovac

Ebu Hurejre r. a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Onome ko otkloni muminu neku ovosvjetsku brigu, Allah će njemu otkloniti jednu od briga budućeg svijeta. Onome ko siromahu olakša stanje, Allah će i njemu olakšati i na ovome i na budućem svijetu.“ Nakon saznanja džematskog imama Admir ef. da u izbjegličkom kampu u Salakovcu živi šest familija u izuzetno teškim uslovima, te nakon posjete tim porodicama, džematski odbor džemata Podgorani – Humi- Prigrađani donio je odluku da se krene u realizaciju projekta “ Paket pomoći za ugrožene porodice“.

Odlučeno je da se u mjesecu februaru pokrene akcija u džematu Podgorani, na način da džematlije kupovinom osnovnih životnih namirnica (prehrambenih proizvoda, higijenskih artikala) naprave paket i dostave u našu džamiju.

Akcija prikupljanja pomoći trajala je sedam dana, i u tom periodu prikupljeno je hvala Allahu dž.š., i mnogo više od očekivanog.

Naše džematlije su nakon prikupljanja pomoći poplavljenim područjima i mnogo drugih humanitarnih akcija koje sprovode u džematu, i ovaj put pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu i budu na usluzi ljudima u nevolji.

Džematski imam je uz veliku pomoć i podršku omladine, uručio pomoć onima kojima je bila namijenjena, te smo na taj način unijeli malo sreće u živote tih ljudi i bar na trenutak vratili osmijeh na njihova lica. U narednim mjesecima ista akcija bit će provedena u džematima Humi i Prigrađani.

Molimo Uzvišenog Allaha da poveća onima koji udjeljuju i pomažu zarad Njegove nagrade,i olakša onima koji žive u ovakvim i sličnim uslovima.

miz-mostar.com

Povezani članci

Back to top button