Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Podrška domaćem sportu: HIFA GROUP sponzor FK Sarajevo i FK Željezničar

Podrška domaćem sportu: HIFA GROUP sponzor FK Sarajevo i FK Željezničar

Grupacija HIFA je u ponedjeljak, 12.10.2015.g. potpisala sponzorske i loyalty ugovore sa naša dva najveća fudbalska kluba, FK Sarajevom i FK Željezničarom.

“Ovom prilikom bih izrazio zadovoljstvo što imamo priliku sarađivati sa ovakva dva kluba. Ovo je veliki iskorak za nas. Mi smo do sada nastojali prepoznati talente u sportu, prije svega to su Nogometni savez BiH, zatim Amel Tuka kao naše zaštitno lice, a sada prelazimo na fudbalske klubove”, u ime grupacije HIFA se obratio Ahmed Ahmetlić, te pojasnio o kakvim sponzorstvima se radi.

“Potpisali smo dvije vrste ugovora sa dva najpoznatija kluba u državi. Pored sponzorstva gdje direktno doniramo novac klubovima, želimo da kroz Loyalty program pružimo priliku navijačima ova dva kluba da pokažu svoju odanost, odnosno da i oni imaju mogućnost učiniti nešto za svoje klubove. Točenjem goriva na domaćim benzinskim pumpama grupacije HIFA pokazat će svoju lojalnost klubovima, jer od svakog natočenog litra na našim benzinskim pumpama, uz pokazivanje članskih iskaznica, dva feninga ide klubovima. Posebno bih naglasio da će navijači oba kluba biti informirani o ovom vidu programa, najvjerovatnije u vidu mjesečnih objava. Dakle, javno će biti predočeno koliko su navijači Želje, a koliko Sarajeva kroz ovaj vid saradnje pomogli svojim klubovima”, istakao je Ahmetlić.

“U ime FK Sarajevo mogu reći da smo veoma sretni zbog potpisivanja sponzorskog ugovora sa grupacijom HIFA. Meni je lično, a i nama u klubu, izuzetno drago što se radi o domaćoj kompaniji i na ovaj način zajedno gradimo bolje i perspektivnije bosanskohercegovačko društvo. Loyalty program koji smo dogovorili će sigurno koristiti, ne samo FK Sarajevo i grupaciji HIFA, već i svim našim simpatizerima i navijačima. Zaista je zanimljiv ovaj momenat da se rivalstvo naša dva kluba prebaci i na ovaj vid saradnje, te ćemo svaki mjesec pratiti rezultate. Ovom prilikom pozivam sve simpatizere i navijače FK Sarajevo da iskoriste sve prednosti i benefite koje pruža grupacija HIFA”, poručio je Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo.

“Moram naglasiti da svi mi trebamo poštovati i forsirati domaće proizvode, a grupacija HIFA je jedna od vodećih bh. kompanija i zadovoljni smo što možemo podržati projekat ‘kupujmo domaće’. Nadam se da će se svi ljubitelji i članovi FK Željezničar odazvati ovoj akciji i početi ostvarivati benefite prilikom točenja goriva na HIFA-inim benzinskim pumpama. Svi moramo biti svjesni da time pomažemo Željezničaru, a zahvalio bih se grupaciji HIFA na projektu, čime su pokazali da žele pomoći razvoju sporta u našoj državi”, izjavio je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar, piše Klix.ba.

LOYALTY PROGRAM POČINJE OD 01.11.2015.

Nakon press konferencije, igrači FK Sarajevo i FK Željezničar u kombinovanom sastavu s novinarima, su odmjerile snage. Najbolji novinari iz oba tima su nagrađeni sa dresovima potpisanim od strane svih igrača prvog tima.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top