Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Podgorička medresa „Mehmet Fatih“ ispratila četvrtu generaciju maturanata

Podgorička medresa „Mehmet Fatih“ ispratila četvrtu generaciju maturanata

Ove godine, školovanje je završilo 29 učenika muške medrese. Za četiri godine postojanja medrese „Mehmet Fatih“, školovanje je završilo ukupno 132 učenika

 

Svečanom akademijom, večeras je u Podgorici promovisana četvrta generacija maturanata medrese „Mehmet Fatih“. Ove godine, školovanje je završilo 29 učenika muške medrese. Za četiri godine postojanja medrese „Mehmet Fatih“, školovanje je završilo ukupno 132 učenika, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor medrese Rahman Kačar, kazao je da je Islamska zajednica Crne Gore od danas bogatija za 29 mladića. On je maturantima poručio da budu zahvalni svima koji su im pružali pomoć tokom školovanja.

„Dragi maturanti, nemojte nikada zaboraviti one koji su vam pomogli na ovom putu. Ne zaboravite ni trud vaših roditelja“, kazao je Kačar.

Za đaka generacije proglašen je Elsan Seferović.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, kazao je da je muslimanima Crne Gore medresa sada bitnija nego ikada.

„Postoje dvije države koje su zaslužne što imamo medresu. To su Crna Gora i Turska, koja je učestvovala u izgradnji medrese. Medresa nam je sada bitnija nego ikada“, kazao je Fejzić.

On je takođe saopštio da će od ove godine, Islamska zajednica Crne Gore biti bogatija za još jedno odjeljenje ženske medrese u Rožajama.

Svečanoj akademiji, koja je večeras održana u podgoričkom Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“, osim uposlenika Islamske zajednice prisustvovali su i roditelji rodbina učenika, kao i predstavnici javnog  kulturnog života. Svečanoj akademiji prisustvovao je i ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top