Islamska ekonomija

Podgorica: Konferencija o islamskoj ekonomiji u Crnoj Gori

Udruženje za promociju i razvoj islamske ekonomije organizuje konferenciju o islamskoj ekonomiji u Crnoj Gori. Fokus ovogodišnje konferencije biće uticaj pandemije izazvane infekcijom Covid-a 19 na privredna dešavanja i ulogu koju islamska ekonomija može odigrati u sanaciji stanja.

Učesnicima konferencije obratiće se dr. Aldin Dugonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitetom iz Hrvatske na temu fleksibilnost halal industrije u uslovima pandemije. Preko video linka prisutni će slušati online intervju sa profesorom Almirom Čolanom, direktorom Australijskog centra za islamske finansije (Australian Centre for Islamic Finance (AUSCIF). Kao dio konferencije biće upriličena i promocija knjiga mr. Jasmina Spahića “Ekonomija u Islamu” koja je ujedno i prva knjiga ove vrste u Crnoj Gori.

Konferencija biće održana u hotelu Hilton u Podgorici, 26 novembra i svi zainteresovani biće u mogućnosti da je prate preko live streaming-a na FB stranici Udruženja.

Udruženje za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori je osnovano 2018. godine. Organizator je prvog Montenegro Halal Expo-a, koji je održan prošle godine u Podgorici.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button