Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Počinju radovi na zeničkoj petlji Blatuša: Ceste FBiH ulažu 1,1 mil. KM

Počinju radovi na zeničkoj petlji Blatuša: Ceste FBiH ulažu 1,1 mil. KM

Na petlji “Blatuša” na ulazu u Zenicu od ponedjeljka, 2. novembra, doći će do potpune obustave saobraćaja u trajanju od četiri mejseca zbog izvođenja radova na rekonstrukciji oštećenog mosta, objavila je FTV.

S obzirom na to da je riječ o vrlo zahtjevnom projektu, koji će narednih dana značajno promijeniti saobraćajne tokove oko Zenice, na zajedničkom sastanku dogovoren je novi, izmijenjeni režim saobraćaja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, Ministarstva prometa ZDK-a, kantonalnog MUP-a kao i direkcije za ceste ZDK-a.

“Jedna saobraćajna traka će biti na raspolaganju za ulazak dok će se izlazak odvijati standradnim pravcima preko petlje u Radakovu, odnosno preko GGM i regionale na Lašvansku petlju. Nakon mjesec dana predviđena je kompletna obustava i pješačkog i transporta preko Blatuške petlje”, pojašnjava Goran Bulajić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a.

U tom periodu uz podršku pripadnika policije bit će organizirani alternativni pravci, a iz pravca Doboja saobraćaj će biti preusmjeren na ulaz u Zenicu u Nemiloj ili Pečuju. Zbog otežanog protoka saobraćaja, formiran je operativni tim koji će nadzirati tok saobraćaja i na sedmičnom nivou otklanjati moguće probleme.

Investitor prve ugovorene faze sanacionih radova je JP Ceste Federacije BiH sa oko 1.100.000 maraka.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top