Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Počinje rekonstrukcija ulice Avde Palića u Zabrđu

Počinje rekonstrukcija ulice Avde Palića u Zabrđu

Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije ulice Avde Palića u Zabrđu, potpisan je danas u Općini Novi Grad Sarajevo.  Sporazum su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermin Drnda.

Stanovnici ovog naselja godinama su imali zahtjev za rekonstrukcijom pomenute ulice.  Riječ je o ulici koja se nalazi na području Općine Novi Grad Sarajevo, ali po kategorizaciji pripada ulicama od značaja za Kanton Sarajevo.

“Ulica Avde Palića kojom svakodnevno saobraćaju kamioni koji odvoze otpad na gradsku deponiju u Smiljeviće, nalazi se u dosta lošem stanju. Kao takva predstavljala je godinama i veliki problem za odvijanje javnog gradskog saobraćaja, te je vrlo često KJKP “Gras” odbijao da vozi zbog stanja u kojem se ulica nalazila, naročito dio ulice u čiju rekonstrukciju potpisivanjem ovog sporazuma sada ulazimo. Ukupna vrijednost projekta je 470.000,00 KM. Ove godine Općina Novi Grad Sarajevo izdvaja 100.000,00 KM, a Direkcija za puteve KS 200.000,00 KM, čime će se rekonstruisati oko 700 metara pomenute ulice. Potpuna rekonstrukcija ulice u dužini od oko 1200 metara planirano je da se realizuje kroz dvije budžetske godine”, rekao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koja je implementator ovog projekta kazao je da se dugo radilo na aktivnostima koje su bile neophodne da bi se krenulo u realizaciju  ovog projekta.

“Rekonstrukcija ulice Avde Palića nastavak je saradnje Direkcije za puteve KS i Općine. Rekonstrukcija će se vršiti u potpunom gabaritu saobraćajnice – kako kolovozne konstrukcije tako i trotoara koji je jedan od jako bitnih elemenata za pješake. Vrlo brzo će se potpisati ugovor sa izvođačem radova za čiji odabir je već okončana tenderska procedura”, kazao je direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermin Drnda.

Početak radova na rekonstrukciji planirano je da počne u narednih 15 dana, a izabrani izvođač je KJKP “Rad” Sarajevo.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top