Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Počinje gradnja ledene dvorane u Kampusu Univerziteta u Sarajevu

Počinje gradnja ledene dvorane u Kampusu Univerziteta u Sarajevu

Podrška sportovima na ledu Gradnja ledene dvorane u Kampusu Univerziteta u Sarajevu (UNSA) bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića, načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, direktora Zavoda za planiranje razvoja KS Hamdije Efendića, rektora UNSA Muharema Avdisapahića, te Denisa Sijadžića, Nermina Dizdarevića i Adanana Korića predstavnika Hokejaškog kluba ‘Vukovi’ koji je investitor gradnje.

“Na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti i zaduženja svih učesnika u realizaciji projekta kako bi se dvorana u što kraćem periodu stavila u funkciju za djecu i mlade u Kantonu Sarajevo”, izjavio je nakon sastanka ministar Kazazović.

Predsjednik HK ‘Vukovi’ Denis Silajdžić istakao je da će olimpijski grad Sarajevo konačno imati ledenu dvoranu tokom cijele godine.

Ledena dvorana će se graditi na sportsko-rekreativnom prostoru Kampusa koji je ranije zauzimao ugostiteljsko – sportski objekt UNA.

“Klub ‘Vukovi’ je već kupio namjensku dvoranu za hokej na ledu koja se može koristiti za sve ledene sportove. Dvorana je led olimpijskih gabarita”, istakao je ovom prilkom Silajdžić izražavajući zadovoljstvo da je nakon dugotrajnih pregovora konačno postignut dogovor za početak gradnje dvorane.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top