Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Početak velike investicije: Klas pokrenuo proizvodni pogon u Srebrenici

Početak velike investicije: Klas pokrenuo proizvodni pogon u Srebrenici

Plan je da pogon koji za sada u testnom periodu upošljava pet radnika, vremenom preraste u tvornicu.

  – Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo pokrenula je pogon za proizvodnju tjestenine u Srebrenici.

„Srebrenica je prvi grad u BiH koji sam zajedno sa saradnicima posjetio nakon što sam u martu ove godine imenovan za direktora Klasa. Pripreme za pokretanje proizvodnje trajale su svega nekoliko mjeseci, koliko je bilo potrebno da Klasov tim tehnologa i drugih stručnjaka uspostave uvjete za početak rada pogona. Naša opredjeljenost da pomognemo Srebrenici na način da otvaramo radna mjesta je vrlo čvrsta. Nadamo se da ćemo i uspjeti u tome“, riječi su Rusmira Hrvića, direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Projekat otvaranja Klasovog pogona u Srebrenici realiziran je na prijedlog Udruženja „Žene Srebrenice“ u saradnji sa privrednim odjelom Općine Srebrenica i općinskim načelnikom Ćamilom Durakovićem.

Tjestenina pod zajedničkim brandom „Klas i Moja mama“ proizvodit će se za bosanskohercegovačko tržište, a uskoro se očekuje i izvoz tjestenine iz Srebrenice i na inozemna tržišta.

Pogon za sada u testnom periodu upošljava ukupno pet radnika. Plan je da pogon vremenom preraste u fabriku.

„Počet ćemo sa tjesteninom. Međutim, postoji mogućnost proširenja proizvodnog asortimana i na neke nove programe koje Klas svakako ima u planu razvijati, a što je kompatibilno potencijalima srebreničkog kraja i kapacitetima primarne poljoprivredne proizvodnje koja je zasupljena u Srebrenici“, završava Hrvić.

Klas – hrana puna ljubavi!

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com