Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Po 1.000 balona za nedužne civile Idliba pušteno i u Skoplju i Tirani

Po 1.000 balona za nedužne civile Idliba pušteno i u Skoplju i Tirani

Po 1.000 balona za nedužne civile u sirijskoj pokrajini Idlib pušteno je danas i u Skoplju i Tirani, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodna grupa aktivista “We are the Love” organizovala je u subotu skupove u 18 evropskih gradova kao izraz solidarnosti za Idlib u Siriji. U isto vrijeme u svim ovim gradovima u zrak su puštene hiljade balona.

Hiljadu balona pušteno je i u jednom parku u Skoplju.

Koordinator ove platforme za Skoplje Muhammed Tahiri, izjavio je da je cilj današnje aktivnosti upoznati javnost na dešavanja u Idlibu.

Od Međunarodne zajednice i relevantnih institucija traže trajnu obustavu nasilja zaraćenih strana u Idlibu u Siriji i prekid napada na bolnice i škole kao strategiju ratovanja, otvaranje koridora za humanitarnu pomoć u Idlib i okolna područja i garanciju preuzimanja odgovornosti od strane pojedinaca i grupa osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, putem međunarodnih tribunala i pojedinačnih i kolektivnih sankcija.

 Istu poruku poslali su i građani Tirane. Na trgu “Majka Tereza” u zrak je pušteno 1.000 balona.

Tražili su, između ostalog, da se okonča bombardovanje bolnica, škola i nedužnih civila.

Organizatori i podržavaoci kampanje okupili su se s ciljem da podsjete na zločine koji se čine u Idlibu u Siriji te zahtijevaju konkretne poteze za zaustavljanje bombardovanja bolnica, škola i stradanje nevinih civila.

“We are the Love” koordinacijski tim je grupa aktivista iz svih dijelova svijeta koja radi zajedno na preveniranju daljeg gubitka života u Idlibu.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top