Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Petočlanoj porodici Milkić postavljen kamen temeljac za izgradnju kuće

Petočlanoj porodici Milkić postavljen kamen temeljac za izgradnju kuće

Kamen temeljac za izgradnju porodične kuće Ekrema Milkića postavili su sekretar Emmausa, Senad Smajić, zajedno sa izvođačem radova “Invest gradnja”, vlasnika Adema Halilovića i predsjedavajućim Općinskog vijeća, gospodinom Nihadom Krajinovićem, a ovih dana će biti postavljeni temelji za kuću.

Ovo je još jedan u nizu projekata MFS-Emmausa koji je podržan od strane donatora “Sharjah Charity International” i koji će u velikoj mjeri pomoći našim mještanima u ovoj teškoj situaciji.

Ekrem trenutno sa djecom živi kao podstanar u naselju Drijenča i u jako teškoj je finansijskoj situaciji.

Supruga ga je napustila, i njega i njihovo četvero djece.

Dok je Ekrem na poslu, devetogodišnji Eldin brine o troje mališana, bratu (8) i dvije sestre od pet i tri godine. On se jedini sjeća majke koja sa djecom nema nikakav kontakt.

Novca za obdanište nema, nema dovoljno ni za osnovene životne potrebštine jer plaća kiriju.

MFS-Emmaus se neće zaustaviti samo na izgradnji kuće, nastojat ćemo i dalje pomagati ovu porodicu a za početak ćemo ih uvrstiti u naš projekat „ Jedan obrok dnevno“. Kasnije nam je u planu da obezbijedimo odjeću i obuću za mališane kao i knjige za školu.

Pozivamo sve ljude da nastave biti podrška projektima koje realizira MFS-Emmaus, jer tako pomažete nama da dođemo do što većeg broja ljudi kojima je pomoć potrebna.

Dobro se boljim vraća!

 

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top