Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Petočlanoj porodici Milkić postavljen kamen temeljac za izgradnju kuće

Petočlanoj porodici Milkić postavljen kamen temeljac za izgradnju kuće

Četvero maloljetne djece porodice Milkić iz naselja Javor, Općina Gračanica, zahvaljujući MFS-Emmausu, ovu zimu će dočekati u svom toplom domu.

Kamen temeljac za izgradnju porodične kuće Ekrema Milkića postavili su sekretar Emmausa, Senad Smajić, zajedno sa izvođačem radova “Invest gradnja”, vlasnika Adema Halilovića i predsjedavajućim Općinskog vijeća, gospodinom Nihadom Krajinovićem, a ovih dana će biti postavljeni temelji za kuću.

Ovo je još jedan u nizu projekata MFS-Emmausa koji je podržan od strane donatora “Sharjah Charity International” i koji će u velikoj mjeri pomoći našim mještanima u ovoj teškoj situaciji.

Ekrem trenutno sa djecom živi kao podstanar u naselju Drijenča i u jako teškoj je finansijskoj situaciji.

Supruga ga je napustila, i njega i njihovo četvero djece.

Dok je Ekrem na poslu, devetogodišnji Eldin brine o troje mališana, bratu (8) i dvije sestre od pet i tri godine. On se jedini sjeća majke koja sa djecom nema nikakav kontakt.

Novca za obdanište nema, nema dovoljno ni za osnovene životne potrebštine jer plaća kiriju.

MFS-Emmaus se neće zaustaviti samo na izgradnji kuće, nastojat ćemo i dalje pomagati ovu porodicu a za početak ćemo ih uvrstiti u naš projekat „ Jedan obrok dnevno“. Kasnije nam je u planu da obezbijedimo odjeću i obuću za mališane kao i knjige za školu.

Pozivamo sve ljude da nastave biti podrška projektima koje realizira MFS-Emmaus, jer tako pomažete nama da dođemo do što većeg broja ljudi kojima je pomoć potrebna.

Dobro se boljim vraća!

 

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top