Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Pero Gudelj: Najavljujem još 1000 radnih mjesta u proizvodnji namještaja

Pero Gudelj: Najavljujem još 1000 radnih mjesta u proizvodnji namještaja

Preuzimanjem nagrade za životno djelo u okviru Drugog regionalnog samita poduzetnika jugoistočne Europe “300 NAJBOLJIH”, Pero Gudelj, vlasnik Kompanije FIS, okrunio je svoju izuzetno uspješnu poduzetničku karijeru.

 “Samit predstavlja vrhunski događaj za sve ljude koji doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o poduzetništvu i zato sam zaista sretan i zahvalan na dodijeljenom priznanju. Za mene osobno, to znači da je moj životni projekt – FIS, sa trenutno 3100 uposlenika, prepoznat kao bitan čimbenik u razvoju bh. gospodarstva i regije”,poručio je Gudelj, vjerujući da će to biti kvalitetan podstrek za planirani nastavak razvoja poduzeća, posebno proizvodnog sektora.

“Evo, prilika je da najavim još 1000 radnih mjesta u proizvodnji namještaja u narednih 10 godina. Nadam se da će i državne institucije konačno prepoznati značaj domaće proizvodnje i na najbolji način biti podrška razvoju bh. gospodarstvo”, poručio je on,

Podsjećamo, u Dubrovniku je proteklog vikenda ovaj događaj na jednom mjestu okupio sve one koje predvode ekonomski i društveni razvoj u regiji, osobe koje u gospodarski sustav unose ogromnu količinu energije i kreativnosti, talenta i sposobnosti da budu lideri i istinski motivatori.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top