Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Pedstavljen novi model – Tesla Smartphone 6.4 Lite

Pedstavljen novi model – Tesla Smartphone 6.4 Lite

Porodica uređaja Tesla postala je bogatija za još jednog člana

Nakon uređaja Tesla Smartphone 9.2. i Tesla Smartphone 3.4., kompanija Comtrade predstavila je novog člana svoje porodice pametnih telefona – Tesla Smartphone 6.4 Lite.

Uređaj je kreiran po mjeri korisnika koji su u potrazi za pouzdanim i dugotrajnim telefonom iz srednjeg cjenovnog ranga, a uz to su im na raspolaganju i napredne funkcije, uz jednostavnu i laku upotrebu. Tesla Smartphone 6.4 Lite je dostupan u ponudi telekomoperatera, te kod Comtrade-ovh maloprodajnih partnera širom Bosne i Hercegovine.

Kristalna slika na pristupačnom telefonu, štedljivi procesor za dužu autonomiju, Android 8.1 Oreo optimizacija, certifikovana Google™ podrška, zadnja Dual i prednja selfi kamera, za Full HD video i dobro osvijetljene fotografije, Hybrid slot, GPS pokrivenost i za najdalja putovanja, pametno trošenje snage, te ušteda već na prvom koraku, najvažnije su karakteristike novog Tesla Smartphone 6.4.

Kristalna slika na pristupačnom telefonu

Jednoslojni In-Cell HD+ ekran dijagonale 5,5 inča postavljen je direktno na matičnu ploču telefona, za kristalno jasan i živopisan prikaz, primjetno brže reagovanje na komande i višu rezoluciju u odnosu na klasične LCD ekrane.

Štedljivi procesor za dužu autonomiju

Kako bi se uspješno nosio sa svakodnevnim operacijama, zahtjevnim aplikacijama i modernim video-igrama, Tesla Smartphone 6.4 Lite opremljen je MediaTek MTK 6739 čipom unutar kojeg se nalaze četiri procesorska jezgra i PowerVR grafička jedinica. Optimizovan rad, štedljivi procesor i baterija od 2.700 mAh garantuju da se Tesla Smartphone 6.4 Lite neće umoriti prije vas.

Android 8.1 Oreo optimizacija

Android 8.1 Oreo donosi bolje performanse na pristupačnijim uređajima, što znači da će aplikacije raditi brže, a upravljanje podacima biti efikasnije, uz više interne memorije, stalnu bezbjedonosnu zaštitu i ostale pogodnosti. Svaka karakteristika Android 8.1 Oreo sistema dolazi do izražaja u Tesla Smartphone-u 6.4 Lite zahvaljujući optimizovanom procesoru i radnoj memoriji od 3GB.

Certifikovana Google™ podrška

Tesla Smartphone 6.4 Lite nosilac je Google™ certifikata, što znači da ćete imati potpunu Google™ podršku i neometan pristup najboljim aplikacijama.

Dvostruka kamera za svjetlije fotografije

Na poleđini telefona Tesla Smartphone 6.4 Lite nalazi se dvostruka kamera koju čine glavni senzor od 8 i pomoćni senzor od 0,3 megapiksela. Glavni senzor koristi BSI (BackSide-Illuminated) tehnologiju koja omogućava efikasnije prikupljanje svjetlosti, dok pomoćni senzor unosi još više svjetlosti i omogućava kreiranje tkzv. bokeh efekta, tj. zamućenje pozadine iza subjekta fotografije. Za selfi fotografije pobrinula se prednja kamera rezolucije 5 megapiksela, a kada je riječ o video-zapisu, možete ga zabilježiti kako zadnjom tako i prednjom kamerom, u Full HD rezoluciji, pri čemu će kamere bilježiti 60 sličica u sekundi (FPS).

Hybrid slot

I posao i privatnost u jednom uređaju, jer Hybrid SIM slot vam omogućava da istovremeno koristite:

  • Dvije Nano SIM kartice (obe sa 4G tehnologijom)
  • Kombinaciju Nano SIM i Micro SD memorijske kartice

GPS pokrivenost i za najdalja putovanja

Uz četvorojezgarni procesor i PowerVR grafičku jedinicu, u sastavu MTK 6739 čipa nalazi se i prijemnik satelitskog signala za navigaciju, zahvaljujući kojem je Tesla Smartphone 6.4 Lite u stanju da se poveže sa GPS, GLONASS i Baidou satelitskim sistemima istovremeno, što omogućava preciznije pozicioniranje i stabilniji prijem satelitskog signala.

Pametno trošenje snage

Aplikacije koje ste nedavno koristili često ostaju aktivne i nakon što ste iz njih „izašli” i tako bespotrebno troše hardverske resurse. Takve aplikacije sada možete lako isključiti samo jednim pritiskom na DuraSpeed taster koji se nalazi u vrhu desne bočne stranice uređaja. Pritiskom na ovaj taster, na ekranu se prikazuju dvije opcije, od kojih prva služi za isključivanje svih aplikacija koje su zaostale u radnoj memoriji telefona, dok druga služi za aktiviranje štedljivog režima rada.

Tesla Smartphone 6.4 Lite je zaokružen i dobro izbalansiran uređaj koji će lako zadovoljiti potrebe korisnika koji su u potrazi za modernim, pouzdanim i pristupačnim telefonom. Nadamo se da ćete uskoro biti u prilici da ga isprobate i uvjerite se u mogućnosti ovog uređaja. Potražite ga u maloprodajnim objektima naših poslovnih partnera.

Za sve upite krajnjih ili poslovnih korisnika molimo vas kontaktirajte Comtrade Distribution BiH kao ovlaštenog dristibutera putem maila [email protected]

Za informacije za medije, molimo vas kontaktirajte:

Ema Delalić

Marketing Manager

Comtrade Distribution BiH

tel. +387 61 109 328

e-mail: [email protected]

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top