Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Pakistanski ministar prosvjete oduševljen izgradnjom škole ‘Alija Izetbegović’ u ovoj zemlji

Pakistanski ministar prosvjete oduševljen izgradnjom škole ‘Alija Izetbegović’ u ovoj zemlji

Pakistanski ministar prosvjete Baig ur Rehman izrazio je oduševljenje idejom da se u ovoj zemlji izgradi jedna škola koja će nositi ime prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne BiH Alije Izetbegovića, prenosi FENA.

Rekao je to na sastanku s ambasadorom BiH u Pakistanu Nedimom Makarevićem, navodeći da će on naravno biti na svečanom otvaranju škole te da se nada da će ovakvih i sličih projekata biti još u BiH režiji. Naglasio je također da je Pakistan spreman da se uključi u slične projekte, te da udruženim snagama možemo pomoći otklanjanju nepismenosti, odnosno manjka edukacije kao velikog i jednog od najbitnijih problema u Pakistanu.

Sastanku su osim predstavnika Ministarstva prosvjete Pakistana prisustvovali i službenici Ministarstva vanjskih poslova Pakistana.

Ambasador Makarević je govorio o idejnom projektu, o potrebi jedne takve institucije u toj oblasti, njegovim motivima, te dao izvještaj o svim dosadašnjim izvršenim poslovima u vezi s konstrukcijom i šta još predstoji da se uradi do finalizacije kompletnog projekta. Objasnio je i značaj budućeg nastavnog plana i programa u školi koji će biti na internacionalnom nivou (Oxford curriculum).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top