Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Ovako izgleda CV koji te vodi do zaposlenja!

Ovako izgleda CV koji te vodi do zaposlenja!

Ovo boli, ali – poslodavci ne čitaju tvoju biografiju Oni je prelete za najviše 30 sekundi. Neka ima samo jednu stranu ako imaš manje od 10 godina iskustva.

Apliciraj za više pozicija – ne nagovještavaj da želiš samo jedno zaduženje. Tako ograničavaš sebe i šansu da dobiješ posao.
Koristi unaprijed pripremljen šablon – ako nisi vičan dizajnu probaj da nađeš unapred pripremljene šablone. Ima ih mnogo, ali najbolje prolaze tabele sa tri kolone.
Kratke rečenice – ponovo se vraćamo na pravilo 30 sekundi. Koristi takozvane bulete ili brojeve.

  • Neka rečenice budu kratke
  • Neka opisi budu prezicni
  • Neka rečenica ima najviše dva reda, ali jedan je najbolji

Djela, a ne riječi – ne fokusiraj se na položaje na kojima si radio nego na stvari koje si postigao. Bolje je da napišeš “pomogao/la sam da se poveća profit radnje za dvadeset odsto” nego “bio/la sam pomoćnik menadžera”.

Brojke su bitne – izražavaj se u brojkama. Ako si postigao nešto – koliko je to poboljšanje u procentima? Ako si osvojio nagradu, među koliko kandidata?

Pažljivo biraj projekte koje navodiš – izaberi od 3 do pet projekata. Dobra stvar je što ne moraju da budu završeni, ako si im se posvetio/la tokom dužeg vremena, to je dovoljno.

Za “dezert” ako stavljaš svoje uspjehe na dodatnim projektima pazi šta biraš – ne navodi uspjehe koji nisu relevantni za posao koji želiš.
Ne okolišaj i pazi šta kitiš – naravno da ćeš pomalo uljepšati biografiju, ali pazi da ne pretjeraš.

Navodi samo jezike koje stvarno znaš, a ukoliko neki znaš površno napiši to u zagradi.

Nezavisne

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top