Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ovako istinski državnik se u ramazanu druži sa građanima

Ovako istinski državnik se u ramazanu druži sa građanima

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan sinoć su bili gosti na iftaru u kući porodice Čelik, u ulici Dogantepe u Ankari

Domaćin predsjednika Erdogana i njegove supruge Emine Erdogan bio je Jildirim Čelik, otac šestero djece, od kojih je petero njih prisustvovalo iftaru, zajedno sa suprugom Gozel Čelik.

Prema informacijama iz Predsjedništva, Jildirim Čelik (53) radi na veletržnici voća povrća, za dnevnicu od 60 turskih lira (oko 20 eura). Čelik plaća kiriju u visini od 360 turskih lira i školuje petero djece, a samostalno uplaćuje penziono osiguranje. Doprinose, kako je rekao, baš nije u mogućnosti plaćati zbog troškova školovanja djece. Navedeno je da Čelik izdržava sedam članova porodice, te da ne prima nikakvu pomoć

Jildirim Čelik je nadalje pojasnio da sin Ramazan i kćerka Melike Čelik studiraju zahvaljujući državnoj stipendiji, da kćerka Meltem Čelik ide u srednju školu i boravi u internatu u Haymani, a da dvojica sinova Mehmet i Mustafa pohađaju osnovnu školu.

Predsjednik Erdogan je darovao poklon najmanjem članu porodice Čelik, devetogodišnjem Mehmetu Čelik, koji ove godine posti po prvi put.

Erdogan je ostaloj djeci darovao školski pribor, među kojima su i tablet i laptop računari.

Jildirim Čelik je pojasnio da djecu može školovati zahvaljujući koracima koje je Vlada poduzela u obrazovanju u posljednjih deset godina, da drugačije ne bi mogao. Čelik je rekao da je sretan jer mu se djeca školuju, a potom se zahvalio Vladi i predsjedniku Erdoganu na pruženim mogućnostima.

Predsjednikova posjeta je izazavala radost i kod drugih stanovnika ulice Dogantepe. Erdogan je poslije iftara neko vrijeme razgovarao sa građanima i mališanima podijelio razne poklone.

TRT

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top