Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Otvoreno Svjetsko prvenstvo u atletici: BiH predstavljaju Tuka, Alić i Pezer

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u atletici: BiH predstavljaju Tuka, Alić i Pezer

Svečanom ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Londonu otvoreno je 16. po redu Svjetsko prvenstvo u atletici, koje će trajati do 13. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon prigodnog programa, Svjetsko prvenstvo u glavnom gradu Velike Britanije otvorenim je proglasio Sadiq Khan, gradonačelnik Londona.

Pored borbe za medalje u svakoj disciplini, zanimljivo će biti vidjeti na koji će se način od velike atletske scene oprostiti Usain Bolt, najbrži sprinter svijeta. Osim njega, SP u Londonu će biti posljednje veliko takmičenje i za britanskog dugoprugaša Mo Faraha, koji će trčati na pet i deset kilometara.

Kada je riječ o predstavnicima regije, u britanskoj prijestonici najviše se očekuje od hrvatske bacačice diska Sandre Perković i srbijanske skakačice u dalj Ivan Španović. Naravno, tu je i bh. srednjoprugaš Amel Tuka koji će braniti bronzanu medalju na 800 metara osvojenu prije dvije godine u Pekingu.

Osim Tuke, bh. atletiku u Londonu će predstavljati još bacači kugle Mesud Pezer i Hamza Alić. Uz Perkovićevu, hrvatska atletika najviše nade polaže u Saru Kolak, koja je prošle godine u Rio de Janeiru osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top