Vijesti iz zemlje

Otvorene aplikacije za „14. Emmaus – međunarodni omladinski radni kamp“ u Potočarima

Četrnaesti Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp bit će održan od 10. do 24. jula ove godine u Potočarima, Srebrenica. S tim u vezi otvorene su aplikacije, a rok za njihov prijem je 5. juni, o čijem ishodu će aplikanti biti obaviješteni najkasnije do 20. juna ove godine.

Na kampu svake godine učeštvuje više od 100 mladih iz BiH, regiona i Europe, koji svojim društveno korisnim radom žele doprinijeti razvoju životnih uslova stanovništva na području opštine Srebrenica i okoline. Projekat je izrađen s ciljem pomoći manjinskim povratnicima i ostalom socijalno isključenom stanovništvu na području Srebrenice, kao i širem području istočne Bosne kako bi doprinijeli održivosti njihovog povratka. U isto vrijeme projekat pomaže mladima iz ruralnih i etnički podijeljenih područja, učeći ih pomirenju, ravnopravnosti, mogućnostima i važnosti zajedničkih akcija, stvarajući preduslove za njihovo buduće socijalno uključenje i akcije.

“Aktivnosti kampa obuhvataju renoviranje kuća, vodovodnih i distributivnih mreža, pomoć stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe, obnovu gradskih parkova, restauraciju kulturnih znamenitosti i spomenika, čišćenje rijeka i jezera, renoviranje škola i puteva i sl. Pored radnih aktivnosti kroz različite edukativne, zabavne i sportske aktivnosti kamp je usmjeren na sticanje znanja o procesima pomirenja i izgradnji mira. Kroz različite izlete, posjete, prezentiranje običaja, tradicija različitih kultura i religija, učesnici kampa stiču nove vještine, poznanstva i nezaboravna iskustva. Zato pozivamo mlade iz cijele Bosne i Hercegovine i  regiona da nam se pridruže na našem kampu u Srebrenici”, kazala je Mirela Ahmetbegović, rukovodilac Ureda za mlade MFS-EMMAUS-a.

Više o 14. Emmaus – Međunarodnom omladinskom radnom kampu“ možete saznati na web stranici www.mfs-emmaus.com ili na facebook stranici /mfsemmaus1

 Aplikacije za učešće na kampu možete popuniti na linku: PRIJAVI SE!

https://drive.google.com/open?id=1bhYPVJJnDo_nP4YQIEBs_UiqjLRUYG2o2uc3VGrvm14

VIDIMO SE U SREBRENICI!

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button