Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Otkrivanje Centralnog spomenika šehidima i poginulim borcima Novog Grada na Dan nezavisnosti BiH

Otkrivanje Centralnog spomenika šehidima i poginulim borcima Novog Grada na Dan nezavisnosti BiH

Na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine -1. marta u općini Novi Grad bit će upriličeno otkrivanje Centralnog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima s područja Novog Grada.

Spomenik na kojem je uklesano oko 2.000 imena heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata izgrađen je pored zgrade Općine, uz spomenik ratnim herojima Safetu Zajki i Safetu Hadžiću.

Na obilježavanje 1. marta i otkrivanje spomen-obilježja pozvani su članovi porodica, rodbina i prijatelji šehida i poginulih boraca, borci Armije RBiH i ostali građani, kao i gosti iz kulturnog i javnog života.

Odavanjem počasti  poginulim sugrađanima i otkrivanjem Centralnog spomen-obilježja bit će obilježen jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine – Dan nezavisnosti BiH.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u galeriji Općine Novi Grad bit će otvorena izložba slika o životu i djelu heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata Ramiza Salčina, komandanta Općinskog štaba teritorijalne odbrane Novi Grad, koji je odlikovan najvišim ratnim priznanjem Armije RBiH “Zlatni ljiljan”, a dobitnik je i ordena “Zlatni grb s mačevima”. Izložba će za posjetioce biti otvorena 10 dana.

Početak događaja planiran je u 14 sati.

Dobro došli!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top