Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Osvježenje u medijskom prostoru: Jedinstvena prezentacija mjeseca ramazana

Osvježenje u medijskom prostoru: Jedinstvena prezentacija mjeseca ramazana

U prostorijama Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH potpisan ugovor o realizaciji produkcije ramazanskog programa. Ovaj projekat je novina i prvi ovakav sadržaj koji Uprava počinje u saradnji sa RTV IZ BIR.

 

“Na osnovu dosadašnjih projekata u produkciji dokumetarnih filmova u okviru IZ, te pozitivnog prijema publike, našoj kući je od velikog značaja saradnja sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH” – istakao je direktor RTV islamske zajednice BIR Nedim Hrbat.

U ime kolektiva RTV IZ BIR, direktor Hrbat je istakao da je čast učestvovati u historijskim projektima, što ovaj projekat jeste. To je potvrda svijesti i brige IZ i Uprave za vjerske poslove za našeg bosanskog čovjeka, istakao je Nedim Hrbat.

Mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerska pitanja je povodom potpisivanja ugovora o produkciji ramazanskog programa istakao da Islamska zajednica ima potrebu za jednom ovakvom produkcijom. Ovo je prvijenac Uprave i početak zvanične saradanje sa RTV IZ BiR na ovom polju. Iskustvo koje ćemo steći će biti osnova za naredne produkcijske projekte, istakao je mr. Abdibegović.

Sadržaji ramazanskog programa biće, kako je naglašeno, osvježenje u medijskom prostoru. Ponudiće jedinstvenu prezentaciju mjeseca ramazana, njegove atmosfere i ambijenta, a bit će besplatno distribuirani zainteresiranim televizijskim kućama za emitiranje u okviru ramazanskih tv programa tokom predstojećeg mjeseca ramazana.

BIR.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top