Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Osnivač Prosvjetitelja Mehdin Jakubović magistrirao na Sarajevskom univerzitetu

Osnivač Prosvjetitelja Mehdin Jakubović magistrirao na Sarajevskom univerzitetu

Osnivač udruženja „Prosvjetitelj“ Srebrenica Mehdin Jakubović odbranio je magistarski rad na Univerzitetu u Sarajevu, fakultetu političkih nauka u četvrtak 4. decembra 2014. godine na temu “Muslimanski migranti i njihovi problemi integracije u evroprostor – slučaj Njemačka“ i time stekao zvanje Magistar politologije, usmjerenje Evropske integracije.

Počasni predsjednik „Prosvjetitelja“ Srebrenica, magistar Mehdin Jakubović jedan je od najboljih primjera Bošnjaka današnjice i dokaz da Bošnjaci mogu biti uspješni ukoliko se posvete realizaciji zacrtanih ciljeva u životu. Udruženje koje je Mehdin pokrenuo u Srebrenici 1993. godine u vremenu beznađa i najveće moguće krize danas živi svoju treću deceniju. Današnje udruženje Prosvjetitelj nosilac je mnogoborjnih aktivnosti na lokalnom i globalnom planu Bošnjaka i prepoznatljiv je lider među udruženjima u Bosni i Hercegovini koja u svom dijelovanju kao prioritete imaju bolji položaj Bošnjaka u BiH i cijelom svijetu.

Mehdin je prije svega uspješan porodičan čovjek, otac šestoro djece, a pored toga i primjer aktivnog Bošnjaka u društvenom životu. U vremenu agresije na Republiku BiH, Mehdin Jakubović je oficir Armije R BiH, a 1993. godine u Srebrenici ideju o Prosvjetitelju pokreće u ovoj okruženoj čaršiji i pretvara je u djelo. Mnogi mladići u Srebrenici iz tog vremena duhovnu i fizičku nadogradnju pronalaze upravo u tom pokretu, pokretu nastalom u prostorijama današnjeg udruženja Prosvjetitelj u Srebrenici.

Ratno priznanje „Srebreni štit“ Mehdin Jakubović dobija poslije učešća u proboju i prelasku iz Srebrenice na slobodnu teritoriju u julu 1995. godine.

Aktivni oficir Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Kapetan Mehdin Jakubović rođen je u Srebrenici, a osnovnu i srednju školu završio je u Bratuncu. Početkom 2003. godine diplomira na Fakultetu političkih nauka Univerzitata u Sarajevu odbranom diplomskog rada na temu „Sukob i(li) dijalog civilizacija“ čime stiče zvanje profesor odbrane i sigurnosti.

bosnjacimuslimani.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com