Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Osma „Mektepska olimpijada“ – Radost krunisana zajedničkom molitvom

Osma „Mektepska olimpijada“ – Radost krunisana zajedničkom molitvom

Nakon uspješno provedene mektepske godine, osmi put zaredom Medžlis Islamske zajednice Mostar, 31.5. na fudbalskom stadionu u Donjoj Drežnici organizirao je „Mektepsku olimpijadu“

Piše: Hasan Eminović

Cilj ove jedinstvene manifestacije, kako ističu u Medžlisu Islamske zajednice Mostar je sticanje novih praktičnih znanja, novih poznanstava i prijateljstava. Polaznici 29 mekteba, koliko ih djeluje na području Medžlisa IZ Mostar, u dvije starosne grupe takmičili su se u deset sportsko-rekreativnih disciplina. Olimpijada, na kojoj je učesvovalo oko 700 djece od predškolskog uzrasta do završnih devetih razreda Osnovne škole, je počela kod spomen obilježja šehidima Armije R BiH. U proteklih osam godina Medžlis IZ i polaznici mektepske nastave u Mostaru ove sportsko-rekreativne susrete učinili su čvrstom konstantom i tradicijom na kojoj i dalje žele ustrajavati i u organizacionom i u tehničkom pogledu.

Nažalost, ponovo je izostala podrška šire društvene zajednice koja bi svojim učešćem i podrškom otvorila procese stvaranju još boljeg i još povoljnijeg ambijenta da se bošnjačka djeca osjećaju srećnim, razdraganim i uspješnim bez podrške i utjecaja stranih humanitarnih organizacija i ustanova koja prečesto znaju djecu usmjeravati u neke druge civilizacijske tokove, gdje su prečesto ključne vrijednosti bošnjačkog i bosansko-hercegovačkog tradicionalno islamskog identiteta na marginama.

Opširnije na portalu Preporod.com:

Osma „Mektepska olimpijada“ – Radost krunisana zajedničkom molitvom

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com