Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Osim namještaja ‘Izazov’ Kalesija počeo proizvodnju peleta: Prve isporuke u maju

Osim namještaja ‘Izazov’ Kalesija počeo proizvodnju peleta: Prve isporuke u maju

“Izazov” iz Kalesije, osim proizvodnje namještaja krenuo je i u proizvodnju peleta. Proizvodnja je počela prije mjesec dana. Ugovori za izvoz postoje, a već u maju očekuju prvu isporuku u Italiju i Sloveniju, potvrdila je za poslovni portal eKapija.ba Zehra Jakubović, direktorica kompanije “Izazov”.

 

Kompanija je ove godine pokrenula i novu kolekciju “Barok” koju je promovisala u Sarajevu za vrijeme održavanja Sajma “Interio” i “Exterio”.

Jakubović pojašnjava, kako kolekciju “Barok” čine: kreveti, komode, ogledala, noćni ormarići  i ormari sa bež i zlatnim detaljima koji su veliki hit u svijetu namještaja.

Pored ove kolekcije “Izazov” se posjetiocima sarajevskog Sajma predstavio i sa “Kvarner”, “Claudio” i “Contra” kolekcijama.

“Prodajemo širom BiH. Salone imamo u Kalesiji i Tuzli. Također, naš namještaj možete naći i u partnerskim salonima u Sarajevu, Jelahu, Bihaću, Bužimu, Međugorju, Gradačcu…”, kaže Jakubović, ističući kako “Izazov” osim BiH prodaje  i u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, Švicarskoj, Holandiji…

Kompanija zapošljava 98 radnika. Zadovoljni su prodajom, koja je prošle godine obilježena povećanjem od 20 posto. Na ovome kaže neće stati. U planu je širenje u region i drugim inostranim tržištima, a uskoro “Izazov” kaže direktorica očekuje i Sajam u Budvi gdje će predstaviti svoju novu kolekciju “Barok”.

Osim prodaje namještaja, odnedavno i proizvodnje peleta,  “Izazov” radi i na opremanju ugostiteljskih objekata, tako da u okviru sarajevskog hotela Holiday Inn opremaju novi restoran.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top