Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Visoko u top 10 lokalnih zajednica za investiranje u BiH

Općina Visoko u top 10 lokalnih zajednica za investiranje u BiH

 Čapljina, 3.6.2016 – Jučer je načelnica mr.sci. Amra Babić prisustvovala svečanoj akademiji “Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo” u sklopu manifestacije “Dan Evrope u BiH” u organizaciji Evropskog pokreta u BiH, a pod pokroviteljstvom Općine Čapljina. 

U sklopu akademije održana je i Panel diskusija na kojoj se razgovaralo o Ekonomskim diplomatijama i ulozi lokalnih zajednica u društvenim tokovima i procesima EU integracija.

Akademiji je prisustvovao veliki broj visokih zvaničnika iz cijele regije koji su dobili mnoga značajna priznanja za svoje djelovanje kroz 2016. godinu.
Općina Visoko prepoznata je kao jedna od deset lokalnih zajednica za privlačenje stranih investitora. Na svečanoj akademiji načelnici mr.sci. Amri Babić uručena su dva priznanja. Prvo priznanje je Općini Visoko kao jednoj među „ Top 10 lokalnih zajednica za investiranje u BiH. Drugo priznanje „Ličnost godine / Žena načelnica BiH“ uručeno je načelnici Amri Babić.

Načelnica Amra Babić ovim povodom istakla je: „ Ponosni smo na dodijeljene nagrade i drago nam je da je Općina Visoko prepoznata od strane Evropskog pokreta u BiH kao jedna od Top 10 lokalnih zajednica za investiranje u BiH, te da je kontinuiran rad urodio plodom. Radili smo i realizovali projekte sa svim pozitivnim snagama, a u interesu građana. U prethodnoj godini Budžet Općine Visoko uvećali smo za 30,54%. Vratili smo stare nagomilane obaveze i investirali smo 11,5 miliona KM u razvoj infrastrukture na području cijele općine Visoko. Namjera nam je da ovaj grad i ovu Općinu pripremimo što je moguće bolje za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. S tim u vezi, raduje nas činjenica da je sve više domaćih institucija, kompanija, ali i inozemnih investitora i predstavnika EU koji u Općini Visoko vide istinskog partnera.“

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com