Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Općina Novi Grad Sarajevo sufinansirala certificiranje osam kompanija

Općina Novi Grad Sarajevo sufinansirala certificiranje osam kompanija

Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad Sarajevo krajem 2018. godine je raspisala po prvi put Javni poziv namijenjen privrednim društvima za sufinansiranje certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga sa ciljem jačanja konkurentnosti kompanije na domaćem i stranom tržištu.

Ova mjera je uvedena na inicijativu privrednika i njihovih saznanja o značaju certifikata za brži razvoj kompanija, ali i ekonomski rast i razvoj. Pravo na sufinansiranje troškova certificiranja ostvarilo je osam novogradskih kompanija: Tvornica tehnološke opreme d.o.o., Kristal d.o.o., Institut za certificiranje sistema d.o.o., Proven d.o.o., Hydro – metal d.o.o., I&I Company d.o.o. Sarajevo, D. Inženjering d.o.o. Sarajevo, Brojler d. o.o. Sarajevo.

Tim povodom predstavnici Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad Sarajevo posjetili su certificirane kompanije i razgovarali sa menadžmentom o tehnološkim procesima koji se odvijaju u pomenutim kompanijama. Istaknuto je da su certificirane kompanije same uvidjele potrebu standardizacije rada radi povećanja konkurentnosti na domaćem i ino tržištu, te da su osjetili pozitivne efekte.

U 2019. godni Općina Novi Grad Sarajevo nastavit će sa podrškom kompanijama koje su certificirale radne procese u skladu sa međunarodno priznatim standardima, a s ciljem povećanja broja ovakvih kompanija i njihove promocije na teritroriji općine Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com