Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Novi Grad Sarajevo i Privredna komora Grada Istanbula organizovale susret privrednika

Općina Novi Grad Sarajevo i Privredna komora Grada Istanbula organizovale susret privrednika

  Efendić, Hrvić, Trhulji ĆesirTurskoj

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo koju predvodi načelnik mr. Semir Efendić boravi u posjeti Istanbulu.

Tom prilikom održan je sastanak sa generalnim sekretarom Unije općina turskog svijeta (TDBB) dr. Fahri Solakom, unutar koje je odnedavno načelnik Efendić izabran za jednog od kopredsjednika, a koja je domaćin i organizator ove radne posjete. Također, održan je i sastanak sa načelnikom prijateljske Općine Beyoglu na kome je razgovarano o više zajedničkih projekata. Prezentiran je projekat Centra “Safet Zajko” kojeg je načelnik Ahmet Misbah Demircan obišao prilikom njegovog boravka u Općini Novi Grad Sarajevo. Načelnik Općine Beyoglu je čestitao na postignutom uspjehu, te izrazio spremnost da izgradi još jedno dječije igralište u okviru pomenutog parka, a što će biti realizirano u narednoj godini.

Prilikom sastanka u Trgovinskoj komori Grada Istanbula, organizovan je susret sa turskim firmama srodnih oblasti, sa nekoliko privrednih subjekata sa područja Općine Novi Grad Sarajevo. U delegaciji se nalazio predsjednik Uprave AS GROUP, kojoj iz Općine Novi Grad Sarajevo pripada firma Sprind, Rusmir Hrvić, zatim direktor firme Velvet trade koja se također bavi proizvodnjom hrane Murat Begić, te direktor firme Bosnaplast koja se bavi proizvodnjom plastičnih cijevi Huso Ćesir. U delegaciji Općine Novi Grad Sarajevo nalazi se još šef odsjeka za privredu, Džemaludin Kahrović, te bivši ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, koji trenutno obavlja konsultantske poslove za značajne infrastrukturne projekte i građevinarstvo. Sa Trgovinskom komorom Istanbula koja čini više od 40 posto uvoza i izvoza iz Turske dogovorena je buduća saradnja koja će omogućiti svim firmama iz Novog Grada prezentaciju proizvoda i izlazak na tržište Turske.

Delegacija je posjetila i dva sajma u Istanbulu koja su trenutno u toku, Atrax sajam i sajam plastike.

Aks.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top