Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Novi Grad porodicama sa troje i više djece uručila rješenja za dodjelu novčane pomoći

Općina Novi Grad porodicama sa troje i više djece uručila rješenja za dodjelu novčane pomoći

U Općini Novi Grad Sarajevo danas su uručena rješenja za dodjelu jednokratne novčane pomoći za još 13 porodica koje su u ovoj godini dobile treće i više djece ili blizance

Rješenja su uručili predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Edina Gabela i Elvir Resić, pomoćnik Općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.
Upriličeno je ugodno druženje sa najmlađim sugrađanima naše općine i njihovim roditeljima, a dobrodošlicu je prisutnim poželjela predsjedavajuća Gabela, koja je izrazila zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i brojem novorođene djece u našoj općini u ovoj godini.

„To je nagrada za porodice koje su se odlučile za još jedno dijete u porodici. I sama sam majka i dobro znam šta znači odgajati više djece. Do sada smo uručili 75 rješenja, a u pripremi je još 30. Naš projekat za koji smo u budžetu ove godine izdvojili 60.000 konvertibilnih maraka se pokazao vrlo efikasnim, a roditelji su zadovoljni zbog toga što njihova lokalna zajednica misli o podmlatku. Novi Grad je najmnogoljudnija Općina u BiH, a i broj rođenih beba je u porastu. Posebno smo sretni zbog toga što smo u 14 osnovnih škola, ove godine upisali 1. 206 prvačića “, rekla je Gabela.

Maida Katanić, majka troje djece kazala je da se nakon rođenja dvije djevočice, odluča roditi još jedno. Početkom ove godine rodila je sina Alija.

„Ljubav prema djeci jedini je razlog zbog kojeg sama se odlučila roditi treće djete. Obzirom da imam još dvije djevojčice od deset i pet godina, one su dovoljno odrasle da mogu shvatiti šta mi je potrebno da se odmorim i da mi pomognu. Nazaposlena sam, ali muž radi, tako da imamo dovoljno primanja za održavanje porodice. Podrška Općine Novi Grad dobro je došla. Ovo je lijep gest lokalne zajednice koja misli na svoje građane“, rekla je Maida.

Porodice koje dobiju treće dijete i svako naredno, kao i porodice koje dobiju blizance, bez obzira koja su djeca po redu, od Općine Novi Grad dobit će po 500 KM, saopćeno je iz Press službe Općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top