Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Općina Novi Grad i BBI pomažu start-up biznise

Općina Novi Grad i BBI pomažu start-up biznise

U okviru projekata za poduzetnike koji realizira Općina Novi Grad upriličen je skup o temi “Mreža podrške za start-up biznise” povodom Globalne sedmice poduzetništva kada su potpisani ugovori s firmama korisnicama linije iz start-up programa.
Radi se o pomoći za poduzetnike koji tek pokreću biznis, a na ovaj način onima koji imaju poslovne ideje omogućeno je da dođu do sredstava za pokretanje biznisa.

Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za finansije i zajedničke poslove Emir Dedović podvukao je da ova lokalna zajednica nastavlja projekat kojim pomaže razvoj poduzetništva.

Dosad su razvijeni sistemi povoljnog kreditiranja s partnerskom bankom, a u tri godine u okviru te finansijske linije u privredu Novog Grada plasirano je oko 20 miliona KM.

“Na ovaj način smo pomogli svim firmama koje su imale problem u poslovanju da zadrže broj zaposlenih, uposle nove i da im olakšamo vraćanje kredita”, pojasnio je Dedović.

Iz BBI banke Edin Brkić istakao je da ova banka već četvrtu godinu sufinansira malu privredu na području općine Novi Grad Sarajevo, te da je ove godine pokrenuta i podrška start-up preduzećima koja teško dolaze do finansiranja.

“Uvjeti su vrlo povoljni, a za tu priliku smo napravili i letak kako bi ljudima s područja ove općine dali priliku da počnu svoj biznis. Iznos finansiranja kreće se od 2.000 do 20.000 KM”, istakao je Brkić.

Kako je na kraju rečeno, za dobijanje sredstava potrebno je razviti biznis plan, saopšteno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top