Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Novi Grad gradi nove sportske sadržaje

Općina Novi Grad gradi nove sportske sadržaje

Na fudbalskom terenu u sportsko – rekreativnom centru “Srce” u naselju Buča Potok u toku je zamjena stare i dotrajale umjetne trave.

Radove je obišao općinski načelnik Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima savjeta Mjesne zajednice i FK Novi Grad.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo iz budžeta je izdvojila 50.000 konvertibilnih maraka, a radovi bi trebali biti završeni za desetak dana.

“Nakon deset godina, mijenja se umjetna trava na sportskom terenu, koji je u sklopu sportsko-rekretativnog centra “Srce” zapravo dom Fudbalskog kluba Novi Grad. Ovim terenom u posljednjih deset godina prošlo je na stotine, vjerovatno i hiljede djece. Nadamo se da će tako biti i ubuduće i da će djeca iz ovog naselja teren i dalje koristiti za treniranje i igru”, izjavio je načelnik Efendić.

Uz ranija ulaganja kada je u pitanju SRC “Srce” Općina Novi Grad nastoji da stanovnicima osigura što bolje uslove za sportske i rekreativne aktivnosti.

Fadil Aganspahić, predsjednik FK Novi Grad, kao dugogodišnji sportski radnik kazao je da je u posljednjih četiri, pet godina puno urađeno na rekonstrukciji i izgradnji sportskih terena i objekata na području općine Novi Grad.

“Rekonstrukcija ovog terena od izuzetne je važnosti za one koji su u trenažnom procesu, kao i rekreativce, a obnova dotrajale trave bila je itekako potrebna. Nadam se da će ovaj teren u ovom dijelu grada doprinjeti masovnijem bavljenju fudbalskim sportom”, istakao je Aganspahić.

Pored rekonstrukcije postojećih sportskih terena Općina Novi Grad kontinuirano radi na izgradnji novih sportskih sadržaja. Trenutno su u toku radovi na izgradnji sportskog igrališta u ulici Hekim Oglu ali-paše u Boljakovom Potoku, a za nekoliko dana trebala bi početi izgradnja još jednog sportskog igrališta u naselju Bojnik.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top