Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Općina Novi Grad dodijelila zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju

Općina Novi Grad dodijelila zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju

U Općini Novi Grad Sarajevo s korisnicima potpisani ugovori o dodjeli u zakup neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta koje će se koristiti isključivo u poljoprivredne svrhe.

Ugovor je potpisan s direktorom firme Megamix Senadom Misimovićem, te Zahidom Raonić i Zijadom Gušom.

Zemljište koje je u državnoj svojini, nad kojim Općina Novi Grad Sarajevo ima pravo raspolaganja, korisnicima je dodijeljeno na period od pet godina.

“Firmi Megamix dodijelili smo 10 duluma zemljišta u Bojniku, gdje bi u narednom periodu trebala da razvije intenzivniju poljoprivrednu proizvodnju”, rekao je Emir Dedović, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu, finansije i inspekcijske poslove.

Dodao je da je zamljište dodijeljeno i individualnim korisnicima koji zemlju obrađuju već duži niz godina, a na ovaj način im je data mogućnost da to potpuno legalno rade i ubuduće.

Direktor Misimović je kazao da je Općina Novi Grad jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja izlazi u susret privrednim subijektima.

Realizacija projekta je nastavak provođenja mjera za podsticaj privredi, koje je Općina Novi Grad pokrenula u 2013. godini, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad.

 

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com