Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Centar uskoro dobija tri kružna toka

Općina Centar uskoro dobija tri kružna toka

Današnjem sastanku su također u ime Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove prisustvovale pomoćnica načelnika Alma Sadović i Nedžmija Muhamedbegović.

Načelnik Ajnadžić je pohvalio spremnost ministra Fiše i Ministarstva saobraćaja KS da napravi pozitivan iskorak u raspodjeli prihoda prikupljenih od naplate parkinga između Kantona Sarajevo i gradskih općina.

–Za nas u Općini Centar najveći prioritet u unapređenju saobraćajne infrastrukture i poboljšanju protoka saobraćaja motornih vozila jeste izgradnja kružnih tokova. Prvi kružni tok koji planiramo izgraditi, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 3.000.000 KM, je na Šipu za koji je Direkcija za ceste FBiH završila većinu posla oko izrade glavnog projekta. Naredni projekti koje želimo realizovati su izgradnja kružnog toka u Ulici Patriotske lige ispod Arhitektonskog fakulteta, te na raskrsnici ulica Asima Ferhatovića, Bolnička i Zaima Šarca. Također postoji ideja koju su uputili članovi Savjeta za urbanizam i prostorno planiranje o izgradnji kružnog toka između Sarajevo City Centra i Alte na Marijin dvoru, kazao je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić je sa ministrom Fišom razgovarao o statusu lokalnih cesta koje su pripale na upravljanje Općini Centar, a za čije je održavanje tokom prošle godine iz općinskog budžeta izdvojeno 800.000 KM, dok je u ovogodišnjem budžetu planiran iznos od 1.300.000 KM, što stvara dodatno finansijsko opterećenje na općinski budžet. Razgovarano je o izgradnji javne garaže na Merhemića trgu na Ciglanama gdje Općina Centar ima tri ponude zainteresovanih investitora. Naredne sedmice je planiran sastanak predstavnika Općine Centar i Ministarstva saobraćaja KS sa čelnicima KJKP Gras na kome će biti razgovora o rješavanju statusa kosog lifta na Ciglanama, kojeg Općina Centar želi preuzeti na upravljanje od ovog preduzeća.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top