Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > Okrugli sto: “Spomenik prirode Prokoško jezero – stanje i perspektive”

Okrugli sto: “Spomenik prirode Prokoško jezero – stanje i perspektive”

U okviru dana planinarstva Federacije Bosne i Hercegovine – Festival planinarstva održat će se naučna manifestacija dana 13. juna 2015. godine na Vranici, lokalitet Prokoško jezero, u vremenu od 10 do 14 sati

Planinarsko društvo „Vranica“ Fojnica i Planinarski savez Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s Udruženjem geografa u Bosni i Hercegovini i uz pokroviteljstvo Načelnika općine Fojnica organizira okrugli stol na temu „SPOMENIK PRIRODE PROKOŠKO JEZERO – STANJE I PERSPEKTIVE“.

Cilj okruglog stola je ocjena recentnog stanja prirodno-akvalnog kompleksa Prokošog jezera, ukazati na negativne prirodne i društvene aspekte limnološkog sistema u neposrednom i posrednom slivu Prokoškog jezera, te predložiti prognostičke mjere i aktivnosti u eliminaciji negativnih tendencija razvoja limnološkog sistema – Prokoško jezero.
Okrugli stol se održava u subotu, 13.06.2015. godine u turističkoj kolibi na Prokoškom jezeru, od 10:00 do 15:30 sati u okviru manifestacije Dani planinara Federacije Bosne i Hercegovine – Festival planinarstva.
Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da se aktivno uključite u rad okruglog stola i tako date svoj doprinos stvaranju poticajnog okruženja za rješavanje kompleksnog problema Prokoškog jezera.
Skup je koncipiran tako da ostavlja dosta prostora za razgovor, razmjenu iskustava, te spajanje lokalnih inicijativa, NVO inicijativa i resursa, naučno baziranih rješenja sa institucionalnim okvirom podrške od strane državnih institucija. Nastojimo udružiti resurse i pronaći optimalna rješenja.
U tome očekujemo i Vaš aktivni doprinos.

Za dodatne informacije i prijavu možete nam se obratiti na sljedeće kontakte:
Zoran Šimić, tel. 063 334 835, e-mail [email protected] i
prof. dr. Muriz Spahić, tel. 033 723-777, e-mail [email protected].

Molimo da nam svoje sudjelovanje potvrdite ispunjavanjem i dostavljanjem prijave (članka) u prilogu ovog poziva, najkasnije do petka, 29.5.2015. godine.
U nastavku poziva je program okruglog stola, a u prilogu prijava učešća.
Nadamo se skorom viđenju i Vašem dolasku na Prokoško jezero.
Uz srdačan pozdrav,

Fojnica, 20.4.2015. predsjednik PD „Vranica“ Fojnica Eduard Jukič

Program okruglog stola možete preuzeti na službenoj stranici Udruženja geografa u Bosni i Hercegovini:

http://www.geoubih.ba/index.php/52-poziv-na-okrugli-sto-spomenik-prirode-prokosko-jezero-stanje-i-perspektive-13-06-2015

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top