Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održano prvo takmičenje u hifzu tri džuza Kur'ana

Održano prvo takmičenje u hifzu tri džuza Kur'ana

Održano Prvo takmičenje u hifzu 3 džuza Kur'an-i-Kerima, na nivou Rijaseta Islamske Zajednice u BiH, koju organizuju Rijaset Islamske Zajednice i Uprava za vjerske poslove, u saradnji sa Kulturnim Centrom „Kralj Fahd“, Svjetskom organizacijom muslimanske omladine (NEDWA) i Fondacijom ”Hifz Časnog Kur'ana”.

Takmičenje je otvorio mr. Nusret Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, koji se zahvalio na nesebičnoj podršci Kulturnom centru „Kralj Fahd“ i Fondaciji za hifz.

17 dječaka i djevojčica dobi do 15 godina iz BiH i regije su uzeli učešće u takmičenju, a komisija u sastavu: kurra hfz. Dževad Šošić, predsjednik, te članovi: mr. hfz. Mensur Malkić i kurra hfz. Sadik Ammar Ebu Humejd, je bila zadužena za izbor najboljih takmičara.

Na završnoj manifestaciji prisutnima su se obratili šejh Salah al Beder, glavni imam poslanikove džamije u Medini, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Nj.E. Hani Momina, doc. dr. Muhamed Alu Šejh direktor Kulturnog centra Kralj Fahd i Mr. Nusret ef. Abdibegović koji su nakon toga trojici najboljih uručili nagrade.

Najbolji takmičar i pobjednik takmičenja je Abdelrahman Abdelmonem, Ibrahim Ammar je osvojio drugo mjesto, obojica predstavnici Škole kur'ana džamije „Kralj Fahd“, dok je Bilal Hamidović, predstavnik KC „Kralj Fahd“ bio trećeplasirani.
Svi takmičari su dobili priznanja i novčane nagrade, dok je troje najuspješnijih dodatno nagrađeno, javlja Fikret Mehović, glasnogovornik Kulturnog centra „Kralj Fahd“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top